Rokeri, pravac Savamala: Kad Goblini zavrte Mikser

Treća, i poslednja Mikser Talks sesija, “Gradski saveti” ponudiće konkretno rešenje za pitanje participacije građana u urbanističkom planiranju i to predlogom u vidu zvaničnog dokumenta namenjenog organima lokalne vlasti.

Mikserovog Design Hub (Travnička 3) za petak sprema posebno zanimljive sadržaje. U 18 časova, predavanje “Sve što ste želeli da znate o dizajnu”, održaće renomirani industrijski dizajner Konstantin Grčić. Posetioce festivala očekuje i svečano otvaranje izložbe “Ghost project” koja predstavlja odgovor industrijskih dizajnera na temu “neizdrž”.

EDU program u Galeriji 12 HUB donosi zanimljivu radionicu Komiteta znanja Srbije, kao i predstavljanje rezultata istraživanja stavova srednjoškolaca iz Srbije i regiona sprovedenog u okviru projekta Re:Generacija, Fonda B92.

Na Fakultetu za diplomatiju i bezbednosti najmlađi mikserovci se i danas druže sa našim timom. Osim radionice slobodnog crtanja, Kids & Teens program donosi i male škole novinarstva, glume, vajarstva i slikarstva koje će biti realizovane od 17 časova.

Mikser Kino je i večeras u Španskoj kući, a treće festivalsko veče obeležiće kratki filmovi italijanskog reditelja Giacomo Abbruzzese-a, projkecija francuskog ostvarenja “Raj”, kao i u prvi ciklus filmova pod nazivom “I bog stvori Evropljanku”.

Za ljubitelje dobrog zvuka zagarantovana je odlična žurka na Miksalištu. Početak večeri obeležiće miljenici beogradske publike, sastav E-play, da bi potom usledio rege-hard-kor bend Eyesburn. Šabački pank-rokeri, Goblini imaće čast da zatvore treći dan Mikser Festivala, dok će prijatelji i z Sarajeva, bendovi Skroz, Velahavle i Dvadesetorica svoju energiju podeliti sa publikom u Mikser House-u.

Pogledajte još