I čovek stvori... OSAM najopasnijih alkoholnih napitaka na svetu

Tokyo Iced Tea

Long Island Iced Tea je popularan među devojkama iz sestrinstva koje žele da se unište bez potrebe da zapravo prolaze sve te muške napore i mučnine do kojih dolazi dok na silu sipaju čašicu za čašicom niz grlo. Ovaj koktel je prepun žestine pomešane sa kolom, kiselim ili pravim ledenim čajem, u zavisnosti od toga kako ga pravite.

Ali u Tokyo Iced Tea se dodaje prelepi Midori, koji svojim voćnim ukusom osigurava da piće i dalje glatko klizne, uz jednu dodatno komplikaciju u vidu trovanja alkoholom.

Jedan Tokyo Iced Tea može biti jak kao 8 ili 9 čašica žestine – napitaka koje inače jedva možete i probati. Samo ga popijte u ambulantnim kolima. Tako će sve biti mnogo lakše.

Four Loko

Što se tiše čistog alkoholnog sadržaja, Four Loko nije ništa tako posebno – ima ga svega 8-12% - ali zlokobni i bolesni genije Four Loko-a se krije u njegovom kofeinu – koji je ekvivalent od oko pet šolja kafe. To znači da ga možete ispijati bez osećanja punog efekta alkohola, što je uvek opasan predlog te završavate napunjeni sa toliko kofeina u organizmu da Vam se čini da više nikada nećete zaspati.

Ovo je zapravo tečni ekvivalent čuvenog speedball-a (heroina i kokaina koji su pomešani u jedan delikatni paket) i sve se uglavnom svodi na trku da li ćete završiti u urgentnom centru zbog trovanja alkoholom ili zbog srčanog udara.

O dobrog li provoda!

The Four Horsemen

Možda znate za Three Wise Men (eng. Tri mudraca), kombinaciju čašice Johnnie Walker-a, čašice Jim Beam-a i čašice Jack Daniel’s-a u jedno rajsko piće svakog pijanca. Ali Tri mudraca se pretvaraju u apokaliptični teror kada im se njihov prijatelj Jose Cuervo odluči pridružiti u zabavi.

Tako preko Vaše jetre jašu Četiri jahača apokalipse (The Four Horsemen) i nose Vam bolest, smrt i prekid filma. Eto šta se dešava kada dopustite trojici finih, dobrih, impresivnih dečaka iz Tenesija da se druže sa banditos-om.

Liquid Cocaine

Gledajte, zove se „tečni kokain“ pa Vam je odmah jasno da se sa ovim nije šaliti. Počinjete sa malo Bacardi-ja 151 – što već znači da ste u nevolji – a potom dodaje malo Goldschlager-a pre nego što to pomešate sa Vašim dobrim prijateljom Jagermeister-om. Samo čitanje o ovome bi trebalo da bude dovoljno da proletite glavom kroz staklena vrata.

Zapravo pijenjem ovoga će staklena vrata dobiti svest, a zatim će ona pasti na Vas.

Headhunter

Headhunter Vas jednostavno nadvlada čistim brojkama. Nije naročito otmen, on je jednostavno brutalno efikasan. U svom srcu, Headhunter sadrži oko 120 ml začinjenog ruma, što je dovoljno da Captain Morgan izvrši atak na Vašu trezvenosti, ali onda dobri kapetan potpuno gubi kontrolu nad dešavanjima kada njegova pobunjena posada podivlja pod uticajem 90 ml Bacardi-ja 151.

Do tog trena, Vaš brod trezvenosti je u celosti u plamenu i posvuda su ljudi koji povraćaju sa palube. A onda iz puke zabave pridružuje Vam se oko 120 ml piva koje je tu, onako, da bi igralo nad pepelom poraženog.

Moonshine

Svaki put kada nešto što pijete sa sobom nosi verovatnoću da ćete oslepeti, to će završiti na ovoj listi. Moonshine je opasan, jer niko osim seljačine koja ga je destilovala u svom ambaru ili svojoj kadi ne zna šta je u njemu sve završilo.

Možda pijete turpentin (organski rastvarač koji se dobija obično od četinara) pomešan sa sredstvom za čišćenje odvoda. Jednostavno ne znate. Naravno, farmer Fred se kune kako će Vas ovo dobro zveknuti, ali pod time on verovatno misli da ćete završiti kruti kao daska u bolničkom krevetu ili na stolu u mrtvačnici, naročito zbog toga što je njegova žena izletela iz kuće kao furija vrišteći na njega, tražeći svoj skidač laka za nokte i izbeljivač.

New Orleans Hand Grenade

New Orleans Hand Grenade se ne čini toliko različitim od desetina drugih jakih koktela – sadrži nekoliko čašica votke, džina, ruma i likera od lubenice, i to će Vas svakako napiti, ali ne naročito opasno. Ali ono što izdvaja od ostalih New Orleans Hand Grenade je njegov poslednji sastojak, naveden kao „alkohol od žitarica“. Loše stvari počinju da se dešavaju kada pijete ovaj poslednji sastojak. Zapravo tada praktično pijete čisti etanol.

Samo proverite neke od upotreba etanola ukoliko želite da shvatite koliko je to suludo. Među njima su: antiseptik, rastvarač, dodatak gorivima (!) i konačno, raketno gorivo (!!!). Dakle, srećno.

Everclear

Kada već pričamo o alkoholu dobijenom iz žitarica i etanolu, da pomenemo i patnju znanu kao Everclear, 95%alkoholnu monstruoznost koja će Vašu tupavu zadnjicu poslati na urgentni prijem – ukoliko uspete do njega i doći, naravno.

Začudo, dok se Everclear može pronaći u manjim dozama u pićima kao što je gorepomenutiNew Orleans Hand Grenade, hrabri i glupi kandidati za Darvinovu nagradu zapravo ispijaju čiste čašice Everclear-a kako bi dokazali svoju muževnost ili neke sličnu besmislicu.

Malo realnosti: Jednom je neko razbio flašu Everclear-a o kuhinjski pod u toku žurke – na žurci punoj ljudima koji puše. Da, vidite gde ovo vodi, ne? Naravno, pod se zapalio. Toliko je Everclear opasan – neće uništiti samo Vaše telo, već će spaliti Vaš dom do temelja. I sa dobrim razlogom je ilegalan u 14 država SAD-a i u nekim drugim zemljama.

Izvor: tvbest

Pogledajte još