Samo za muškarce: 11 zanimljivih činjenica o ženama!

Činjenica #1: Žene stvarno pričaju više

Da li ste mislili kako je priča da žene mnogo više govore od muškaraca samo mit koji nema nikakve veze sa stvarnošću? Pa, niste u pravu – istraživanja pokazuju da žene u toku dana izgovore oko 20 000 reči. A muškarci? Oni kaskaju za njima sa svega oko 7 000 reči u danu. Pa, ako ste žena i ako često čujete kako previše pričate, možda je to i istina!

Činjenica #2: Žene stvarno vole svoj karmin

Većina žena voli da nosi karmin – ali vole i da ga jedu. Nikada to neće priznati, naravno, a verovatno ni same to ne znaju. Međutim, istraživanja pokazuju da će prosečna žena pojesti oko 2 do 3 kilograma karmina tokom svog životnog veka. Nadamo se da će imati dovoljno mesta za desert…

Činjenica #3: Žene više trepću, a manje štucaju

Ukoliko ste žena koja razmišlja o takmičenju u zurenju i to sa muškarcem, razmislite još jednom – najverovatnije je da ćete izgubiti. Niste Vi krivi, jednostavno je reč o naučnoj činjenici da žene trepću i do dva puta više od muškaraca, a toj navici je malo teže pobeći. Sa druge strane, možete uživati u života sa manje štucanja – prema istraživanjima studija, žene u proseku manje štucaju nego muškarci.

Činjenica #4: Ženama se stvarno dopada ono što vide

Da li imate utisak da žene provode stvarno puno vremena ispred ogledala? Pa, to je možda nešto više od utiska – žene zaista provode mnogo više vremena ispred ogledala diveći se sebi. Više nego što iko može da zamisli: oko 120 sati iliti pet dana u toku jedne godine. Mora da im se stvarno dopada ono što vide, zar ne?

Činjenica #5: Žene nemaju treće oko

Istina, žene možda nemaju treće oko, ali zato mogu imati treću bradavicu. Nije veoma često, iako statistika pokazuje da oko 2% žena ima treću bradavicu. Uvrnuto, pomalo čudno ili samo još jedna stvar zbog kojih bismo ih još više voleli? Na Vama je!

Činjenica #6: Žene stvarno vole svoje cipele

Ukoliko samo smatrate da žene jednostavno vole cipele i da ih imaju na stotine, onda ste samo delimično u pravo. Iako su stotine možda pomalo preterana procena. Međutim, statistika pokazuje da žene u proseku imaju oko 19 pari cipela. I koliko ih nose? Samo 7 pari! Tako da kada Vam se sledeći put obrati Vama omiljena žena i kaže kako joj je zaista potreban taj par cipela, možete biti sigurni da je u pitanju laž.

Činjenica #7: Na svetu ima više žena nego muškaraca

Verovatno već znate da na svetu ima više žena nego muškaraca, ali verovatno niste znali da neke države predstavlja veći broj žena nego muškaraca. Rusija, na primer, ima oko 9 miliona više žena nego muškaraca. I kažite sad nešto o moći žena!

Činjenica #8: Žene nikada ne znaju šta da obuku

„Dušo, nemam šta da obučem!“ Zvuči li poznato? Trebalo bi – to je verovatno rečenica koja se najčešće čuje iz usta prosečne žene. Mislite da je to samo mit? Nemojte se kladiti u to – istraživanja su opet dokazala da žene u proseku provedu celu godinu svog života odlučujući šta da obuku. Zamislite samo koliko bismo vremena uštedeli kada bismo svi nosili uniforme…

Činjenica #9: Žene plaču, a muškarci ne

Verovatno ste već čuli za tu popularnu uzrečicu kako „muškarci ne plaču“, ali da li je to istina? Po svim merilima – dokazano je da muškarci u proseku plaču oko 6 do 17 puta godišnje. Međutim, to nije ništa u poređenju sa rasporedom plakanja prosečne žene – žene obično plaču oko 30 do 64 puta u godinu dana. To je skoro jednom nedeljno – čisto da znate u šta se upuštate!

Činjenica #10: Žene ne lažu

Pa, nije da ne lažu uopšte; ali ne lažu ni približno toliko koliko muškarci lažu. U proseku, muškarac slaže oko 6 puta u toku dana, dok žene izgleda više cene iskrenost i obično slažu svega tri puta u toku dana. Pa ukoliko stvarno želite da znate da li Vam farmerke dobro stoje, pitajte ženu – imate mnogo veću šansu da dobijete iskreni odgovor.

Činjenica #11: Ženska srca kucaju brže

I ne samo metaforički! Dok žene imaju sklonost da budu emotivnije i verovatno će se i zaljubiti pre muškarca, ne, nismo na to mislili. Istraživanje pokazuje da ženska srca zaista kucaju brže od muških srca. Možda je to razlog zašto su žene uvek jedan korak ispred…

Izvor: tvbest

Pogledajte još