Akcija "Roze mašnica" Katarine Rebrača

U završnoj nedelji oktobra, meseca “Roze mašnice” u kome svet obeležava borbu protiv raka dojke, Dobrotvorni fond Katarina Rebrača će u saradnji sa Tržnim centrom "Ušće" organizovati niz aktivnosti usmerenih ka prikupljanju sredstava namenjenih podršci borbi protiv raka dojke, ali i podizanju svesti žena o važnosti preventivnih pregleda i ranog otkrivanja raka dojke.

Na velikom štandu postavljenom u Tržnom centru "Ušće" savete i niz korisnih informacija o preventivi i borbi protiv karcinoma dojke davaće žene koje su se izborile sa ovom bolešću, a među kojima su i poznate ličnosti, kao članovi savetovališta Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, lekari i mnogobrojni prijatelji Fonda.

Čitave nedelje posetioci Tržnog centra "Ušće" imaće prilike da pogledaju izložbu “Njen prijatelj” koju čine fotografije koje prikazuju poznate ličnosti koje su se izborile sa karcinomom dojke, ali i one koji su ovim ženama pružali podršku u vreme njihove borbe sa ovom opakom bolešću, saopšteno je iz Fonda.

Druga izložba čini unikatne večernje haljine, čije je kreacije potpisalo 25 eminentnih srpskih dizajnera. Haljine će potom, biti prodate na aukciji, a prihod će ići Dobrotvornom fondu "Katarina Rebrača".

Akciju “Roze mašnica” podržale su i brojne kompanije koje posluju u Tržnom centru "Ušće", a koje kao donaciju Fondu izdvajaju procenat od prodaje određenih proizvoda. Tako će kompanije Roaming – Samsung i MTS upravo u ovoj nedelji promovisati novi mobilni telefon Pink Samsung S 7350, a deo od prodaje ovog modela usmeriti u Fond.

Kao poklon svim damama, završetak akcije obeležiće koncert Željka Vasića, koji će biti održan 31. oktobra.

Akciju “Roze mašnica” koju s provodi Dobrotvorni fond "Katarina Rebrača", podržali su: Ministarstvo zdravlja, Gradski sekretarijat za zdravstvo i Fondacija Nj.k.v. princeze Katarine.

Raspored aktivnosti u poslednjoj nedelji akcije “Roze mašnica”

Ponedeljak, 26.10. – postavka izložbi unikatnih haljina i fotografija „Njen prijatelj“

Utorak, 27.10 - na štandu od 14.00 do 17.00 gostuje Katarina Rebrača i mnogobrojne javne ličnosti, prijatelji Fonda.

Sreda, 28.10 – na štandu od 15.00 do 19.00, VIP ličnosti koje su bile deo izložbe fotografija „Njen prijatelj“.

Četvrtak, 29.10 – na štandu od 15.00 do 19.00 gostuju autorke knjiga koje prenose njihova lična iskustva u borbi protiv raka dojke i načinu na koji su se izborile sa ovom bolešću.

Petak, 30.10 – savete i stručno mišljenje o preventivi i raku dojke od 14.00 do 18.00 daju lekari specijalisti iz savetovališta Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Subota, 31,10. – u 17.00 - mini-koncert Željka Vasića kao poklon svim damama i obeležavanje završetka akcije „Roze mašnica“.

Pogledajte još