10 manje poznatih činjenica o ženskoj guzi koje morate znati

1. Istraživanje sprovedeno na ženama različitih godina je potvrdilo da, iako to često ne žele da priznaju, kompliment na koji najviše pozitivno reaguju je upravo onaj o njihovoj zadnjici.

2. Zdravstveno je dokazano da masno tkivo na guzi, za razliku od onog na stomaku, pozitivno utiče na zdravlje i smanjuje rizik od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

3. Gluteus maksimus je najveći i jedan od najmoćnijih mišića celog tela.

4. Prvi modeli ženskih farmerki napravljeni za široku proizvodnju su dizajnirani i sašiveni posebno kako bi maksimalno istakli zadnjicu. I danas se farmerke posmatraju kao jedan od najseksepilnijih komada ženske odeće.

5. Kim Kardašijan je rendgenski snimila svoju zadnjicu da bi dokazala da je 100 odsto prirodna.

6. Sada već davnih dana Dženifer Lopez je osigurala svoju guzu na iznos od vrtoglavih 27 miliona dolara. Taj iznos, navodno, danas iznosi jednu milijardu dolara.

7. Neke vrste kornjača dišu kroz zadnjicu.

8. Žene po prirodi imaju veću i izraženiju zadnjicu od muškaraca, a sve zahvaljujući ženskom hormonu estrogenu koji je odgovoran za taloženje masnog tkiva na tom delu tela.

9. Godine 2011. naučnici su otkrili vrstu muve i nazvali je "Scaptia beyonceae". Muva ima naglašen zadnji deo tela boje zlata, pa je zbog toga dobila ime po čuvenoj pop zvezdi Bijonse.

10. Mikel Rufineli je vlasnica jedne od najvećih zadnjica na svetu. Obim njenih bokova iznosi 252 centimetra.

Izvor: tvbest

Pogledajte još