Reprezentacija se okupila uoči meča sa Francuskom

BEOGRAD, 26. oktobra 2009. (Beta) - Rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu uoči revijalne utakmice sa Francuskom u Nišu, povodom 60 godina osnivanja Rukometnog saveza Srbije.

Revijalna utakmica u Nišu odigraće se u sredu u 20 sati u hali "Čair".

Seklektor reprezentacije Sead Hasanefendić istakao je ekipa ide na meč u dobroj atmosferi, kao i da će već danas u Nišu imati prvi trening.

"Sa kojom ekipom će Srbija da se meri, ako ne sa svetskim i olimpjskim šampionom - Francuskom. Nećemo ništa manje od toga", rekao je Hasanefendić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Za vreme "EHF nedelje" reprezentacija Srbije će posle meča u Nišu otputovati u Vesprem, gde će učestvovati na "Panon kupu" sa Mađarskom, Tunisom i Rumunijom.

"Ne sumnjam da ćemo igrati ravnopravno sa Francuzima, a ko će da pobedi to ćemo da vidimo", rekao je Hasanefendić i dodao je za vreme "EHF nedelje" najvažnije da se niko ne povredi.

"Bilo bi idealno kada bismo sve utakmice pobedili. Pobedimo, pa onda analiziramo, ali u životu ništa nije idealno. Važno je da sada vidimo da smo na pravom putu, jer imamo malo vremena da se spremimo za Evropsko prvenstvo u Austriji", rekao je Hasanefendić.

U reprezentaciju se vratio posle EP u Sloveniji 2004. kapiten Dejan Perić (39), koji će braniti, raditi sa golmanima i biti pomoćnik selektoru.

"Privilegija malog broja ljudi je da budu reprezentativci svoje zemlje. Moja karijera je bliža kraju nego početku, ali povratak u reprezentaciju je za mene velika čast. Stavio sam se na raspolaganje da dam sve od sebe", rekao je Perić.

On je dodao da ima mnogo motiva i da će se truditi da selektoru bude "produžena ruka".

"Imam mnogo funkcija, ali sve to radim godinama u klubovima. Sada je drugačije, jer je zvanično", rekao je Perić.

Reprezentativac Srbije Mladen Bojinović, koji igra u Monpeljeu, naglasio je da je francuska javnost zainteresovana za predstojeći meč u Nišu.

"To što će biti direktan prenos u Francuskoj, dovoljno govori koliko su oni zainteresovani za meč. U suštini, mislim da su posveti malo veću pažnju, nego kada su u pitanju drugi mečevi", rekao je Bojinović.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković istakao je da su sve pripreme za utakmicu završene i da je još ostalo malo karata u prodaji.

"Želeo bih da na jedan pravi način proslavimo 60 godina od osnivanja Saveza. Od kada ja pamtim reprezentacija nikada nije izgubila u 'Čairu', tako da će meč sa Francuskom biti sve samo ne prijateljsko odmeravanje snaga", rekao je Đurković.

Hasanefendić je umesto pivotmena Ratka Nikolića, koji ima problema sa "papirima" u Španiji, pozvao Rastka Stojkovića, a objasnio je i da Rajko Prodanović neće igrati u Nišu jer je doputovao bolestan.

Na spisku selektora za meč u Nišu i "Panon kup" nalaze se:

Golmani: Dejan Perić, Dimitrije Pejanović, Darko Stanić

Desna krila: Nikola Kojić, Rajko Prodanović

Leva krila: Ivan Nikčević, Dobrivoje Marković 

Pivotneni: Alem Toskić, Uroš Vilovski, Rastko Stojković

Bekovi: Momir Ilić, Žarko Šešum, Momir Rnić, Mladen Bojinović, Vladica Spasojević, Uroš Mitrović, Marko Vujin, Aleksandar Stojanović, Ivan Lapčević.

Pogledajte još