Bila sam deblja sedam ili 10 kilograma

DOHA, 26. oktobra 2009. (Beta-AFP) - Teniserka Srbije Jelena Janković izjavila je da joj je drastična dijeta pomogla da se plasira na završni turnir u Dohi, u sezoni koju je počela kao prva na WTA listi i u kojoj je zbog različitih problema pala na osmu poziciju.

Teniserka Srbije brinula je o zdravlju svoje majke za vreme sezone na šljaci, što je takođe uticalo na njen lošiji plasman.

"Bila sam deblja nego što je trebalo. Možda sam imala sedam ili 10 kilograma više nego sada", objasnila je Jankovićeva novinarima u Dohi.

Ona je došla na konferenciju za novinare obučena u kratku crnu haljinu, sa visokim potpeticama, što se razlikuje od "standarda" ostalih igračica koje dolaze u trenerci i patikama.

"Osećala sam se sporo na terenu, izgubila sam brzinu. U sadašnjem tenisu ako se ne krećete dobro, teško je da se takmičite protiv najboljih igrača, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji", rekla je Jankovićeva.

Teniserka Srbije istakla je da je "naučila lekciju" ove godine.

"Moj cilj je budem bolja nego što sam sada. Jača sam i u boljoj kondiciji. Naučila sam da nije sve u mišićima, nego da je potrebna i eksplozivnost na terenu", rekla je Jankovićeva.

Ona je u 2009. godini imala dosta porodičnih problema, jer joj je majka bila bolesna, a baka preminula za vreme Otvorenog prvenstva SAD.

"Shvatite da postoje mnogo važnije stvari u životu od tenisa, jer tenis je samo igra. Shvatila sam da ne treba da budem toliko ozbiljna. Nisam više toliko razočarana kada izgubim meč. Samo se trudim da uživam u tenisu koliko god mogu", rekla je Jankovićeva.

Teniserka Srbije sutra će početi takmičenje na završnom turniru u sezoni u Dohi, kada će se sastati sa Viktorijom Azarenkom iz Belorusije

Pogledajte još