4 NAJIRITANTNIJA TV VODITELJA: Ko nas nervira u poslednje vreme

Postoje TV likovi koji iz raznih razloga izazivaju kod nas bes. Prosto su nam iritantni. I to je lako rešiv problem: daljinac u šake i izvor frustracije nestaje. Ali šta raditi ako vas nervira mnogo TV lica, pa svaki put kad promenite program zbog nekog iritantnog voditelja dočeka vas još iritantniji i grđi?

Evo četiri TV (z)lica koja nas nikada ne iznevere: uvek nas iznerviraju.

Dr LEA KIŠ: Ona je godinama zaštitno lice TV “Pink”. U njenoj autorskoj emisiji“Nedeljno popodne”, osim korisnih saveta kako izgubiti deset kilograma za pet dana, mogu se videti estradne zvezde u akciji gastronomskog čišćenja sa ovala ćevapa i drugih roštiljskih gurmanluka. Ako izuzmemo obrazovni sadržaj kojima obiluju njene emisije, Lea nas uvek “oraspoloži” svojim glasom.

DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ: Autor i voditelj ”Teške reči” na Televiziji “Pink”. Prepoznatljiv po servilnom odnosu prema sagovornicima, posebno ako su oni nosioci najvažnijih državnih funkcija. Poštujući sve standarde slobodnog novinarstva, kritikuje opoziciju, a mazi vlast. Obično u goste dovodi istomišljenike, sebi slične, pa sat i po prođe u kafanskom ćaskanju na ozbiljne državne teme.

ALEKSANDAR STOJANOVIĆ: Majstor zbog kojeg i finale Lige šampiona postane događaj zanimljiv kao Radničko-sportske igre u Petrovcu na moru. Izuzimajući činjenicu da nam neurone opterećuje s “bitnim” informacijama tipa koliko su dugačke štucne Bonučija ili koliko puta je Pike vadio bris iz grla (bulje) u poslednja dva meseca, Aca Informacija ne poseduje elementarni osećaj za fudbal, čime najvažnije sportske događaje moramo gledati, ako nisu skreblovani, na HRT-u ili Eurosportu, ili pošto popijemo šaku bromazepama.

O njegovim legendarnim najavama ispredaju se mitovi. Koristeći prepoznatljiv poetično-patetičan stil Riste Kubure, Aca koristi fraze i retko kad ubode rod i broj u rečenici retko kada manjoj od 1000 karaktera. Evo kako Aca briljira:

Naporno je radio i trenirao da bi izvukao svoje roditelje s plantaže šećerne vune i pamuka”(priča o Brazilcu Kaki)

“Galas izgleda kako da plače. To mu nije prvi put ove sezone. Ali izgleda da je to samo bolna grimasa. Mnogi od nas bi se menjali s fudbalerima zbog lepote posla, sigurnosti, lagodnog života, svega onoga što donosi ovaj posao, ali nije lako, daleko od toga da je lako” (Francuska - Italija).

Pogledajte jedno “kratko” Acino pitanje Novaku Đokoviću.VLADIMIR ĐORĐEVIĆ: Voditelj “Bulevara” na B92, slično Vučićeviću, uspeo je da u jednoj ličnosti objedini izrazitu neduhovitost s neuglednom vizualom. Naglasnije se, a kako bi drugačije, smeje svojim šalama. Verujući kako je stil Dika Kaveta neprevaziđen u TV novinarstvu, VĐ se dernja u svakoj emisiji, čime, osim prepadanja gostiju i kamermana, ne postiže nikakav efekat.


Pogledajte još