KO SU MUKOVCI: 5 odlika naslednika hipstera

Preko noći se pojavila nova podkulturna grupa koja će pojesti hipstere i ostaviti ih u prošlosti. Jedino pitanje je - ako ne nose smešnu zastarelu odeću i određeni model naočara bez stakla - kako da ih prepoznamo?

1. Rukuju svim gedžetima

Da, prosečak Mukovac ima ebook čitač, ima najnoviji smartfon, ako već nije kupio, planira da kupi pametni sat, savršeno barata photoshopom, i verovatno ima pretplatu na bar tri jutjub hajtek kanala.

2. Imaju svoj start-ap

Ili san o startapu, ili makar maglovitu ideju da ne žele celog života da rade za nekog drugog. U svakom slučaju, to su svi oni preduzetnici koji se bave samostalnom proizvodnjom organske hrane, uticajni instagrameri - koji se nimalo ne bave tviterom, kreativci koji prave tašne za mačke, butike za pse...

3. Samouvereni intelektualci

Znaju sve o svemu, fakultetski su obrazovani i o sebi misle kao o intelektualnoj eliti, ali takođe i uživaju u osećaju velikodušnosti kad se druže sa nama nižim bićima i šakom i kapom nam dele svoje stavove o apsolutno svakom životnom pitanju.

4. Radije će gladovati nego robovati

Savremeno društvo i velike kompanije oni vide kao veliku zaveru da budu zarobljeni u sivom dosadnom svetu bez uzbuđenja i izazova. radije će biti nezaposleni nego da popuste i odustanu od svojih snova, pa makar to značilo da će do kasnih četrdesetih živeti sa mamom i tatom.

5. Ujedaju kad ih nazovete hipsterima

Sami sebe ne nazivaju nikako. Njima ne treba naziv. Oni su jedinstveni, inteligentni i spremni da se bore kako bi zaradili od svojih snova.

Nadlanu / T.D.

Pogledajte još