KRVAVA NOĆ U BEOGRADU: U pet udesa povređeno 7 ljudi

Muškarac star oko 35 godina, vozač bicikla, u udesu, koji se dogodio oko 20.50 kod bazena "11. april" na Novom Beogradu, zadobio je povrede glave i kolena i prelome nosne kosti i lakta, a prevezen je na VMA, rekla je portpaol Hitne pomoći Nada Macura.

Devojčica uzrasta oko 15 godina je kao pešak oko 20 časova u Ruzveltovoj ulici zadobila povrede kuka, ramena i ruke, a prevezena je u Dečiju kliniku u Tiršovoj ulici, istakla je portparol Hitne pomoći.

U udesu oko 21.50 na uglu ulica Ustaničke i Grčića Milenka muškarac star oko 27 godina je zadobio povredu zgloba ruke, a mladić star oko 26 godina imao je istegnuće vrata i prevezen je na VMA, kazala je Macura.

Muška i ženska osoba, starosti oko 33 godine, u udesu oko 23 časa u Zemljoradničkoj ulici u Kumodražu, zadobili su istegnuće vrata, a prevezeni su na VMA, navela je Macura.

Muškarac star oko 48 godina je u udesu oko 22.35 na uglu ulica Vukasovićeve i Srpskih udarnih brigada zadobio povredu leđa, a prevezen je na VMA, rekla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu do šest časova obavila 76 intervencija od kojih 11 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se obraćale sve vrste bolesnika, među kojima srčani bolesnici, astmatičari, dijabetičari i osobe sa hipertenzijom i malignitetima, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala šetnje ujutro i uveče, laganu ishranu, odmor u hladovini, uzimanje tečnosti i vitamina.

Izvor: b92.net

Pogledajte još