Ova stvar svima garantuje neverovatan seks! A svi se pravimo da ne postoji...

Širok asortiman lubrikanata proizveden je sa ciljem da obezbede više zadovoljstva i svilen, senzualan ugođaj.

Ima ih sa vitaminom E, i dobri su za zdravlje i za kozu.

Lubrikanti vam mogu pomoći da začinite vaš seks. Osim što pomažu pri penetraciji ne moraju se koristiti samo za glavni seksualni čin.

Možete ih koristiti i prilikom predigre, a upotreba lubrikanata sa efektom hlađenja vašu predigru može dovesti na tek nekoliko stepeni od ključanja.

Ako ih pre seksa ostavite u frižider a zatim rashlađenu masu nanesete na erogene zone, postaćete duplo osetljivi i uživaćete višestruko vise.

Postoje i lubrikanti sa ukusom voća, mada nisu zgodni za penetraciju jer sadrže šećer pa situacija može da bude lepljiva.

Međutim, mnogima nije najjasnija njihova uloga u spavaćoj sobi. Nekada su žene koje su imale problem sa suvoom vagine koristile maslinovo ulje.

Danas postoji bogat asortiman preparata koji su prilagođeni osetljivoj sluzokoži penisa, anusa i vagine. Često su razlicitog ukusa i mirisa tako da su postali sastavni deo seksualne igre.

Nije tajna da lubrikant pomaže prilikom analnog seksa, pa ako ste zainteresovani da probate, ne zaboravite da podmažete ovu regiju.
Lubrikant će smanjiti neprijatno trenje tokom analnog seksa, ali i povećati seksualni doživljaj zahvaljujući svom ukusu i mirisu.

Lubrikanti su neutralne materije koje se koriste za vrecanje vlaznosti vagine. Postoje na bazi ulja, vode, a čak i heurona.

- Koriste se kada neko ima problem za vlažnošću i elastičnosti. Za neke ljude je to neopohodno, a pogotovo kada se ide prema klimaksu. Sa godinama se preproručuje i da se vise koristi. Suvoća vagine se može javiti usled starenja, gljivica i bakterija, ili je genetski takva sluznica. Ove osobe imati neprijatan osećaj tokom seksa, a u pojedinim slučajevima čak i bol. Lubrikanti će im pomoći – rekla je Mima Fazlagić, ginekolog.

Pogledajte još