ČEKA NAS PAKLENI VIKEND, a nakon njega POTOP i GRAD

Juče su ulicama Beograda plivala kola i kontejneri, a meteorolozi i danas najavljuju blaže pljuskove tokom dana. Ipak, mala je verovatnoća za to, naglašava meteorolog Časlav Stanojević, jer će nas u narednih par dana pratiti prave letnje temperature i suvo vreme.

- Temperatura će u narednom periodu biti u stalnom porastu, a za vikend se očekuje i letnja žega sa temperaturama od 35 ili više stepeni. Takvo vreme će se nastaviti i do sredine iduće sedmice, kada stiže blago osveženje - objašnjava Stanojević.

Budući da kiše neće biti narednih par dana, mnogi će verovatno pasti u iskušenje da ostave kišobrane kod kuće. Međutim, ne navikavajte se na to, jer turbulentni jun sprema još iznenađenja.

- Od 16. juna očekuje se epizoda pada temperature, koja će tada iznositi od 22 do 26 stepeni. Možemo da očekujemo i kišu, pljuskove kao i grmljavinu u trajanju od dva dana, ali dobra vest je da neće biti preobilnih padavina. Kad god grmi i kiša je jaka, ali su ovo pljuskovi lokalnog karaktera - ističe naš sagovornik.

Od sredine sledeće nedelje pa do kraja meseca očekuju se prijatne temperature od oko 25 stepeni što je, naglašava Stanojević, veoma povoljno za žitarice, posebno za ječam. Što se grada tiče, za sada nema mesta za brigu, mada ne treba isključiti ovu mogućnost u julu.

Nadlanu / izvor: 24sata

Pogledajte još