LUTKE ZA SEKS MOGU I DA PRIČAJU: Njih makar možeš isključiti kad zvocaju

U seksu mnogo toga zavisi i od veze i komunikacije između dvoje ljudi, pa je ključno da neko s druge strane može da komunicira. Met Mekmulen koji razvija RealDoll seks lutke kaže da radi na tom problemu, odnosno lutkama za seks koje će moći da zamene realnu osobu.

Njegove silikonske lutke sada su verne replike žena, a mogu se naručiti i menjati gotovo svi detalji na njihovim telima. Mekmulen s timom stručnjaka radi na razvoju veštačke inteligencije koja će analizirati i reagovati na ono što joj se govori i raditi poput prave osobe.

U videu Njujork Tajmsa možete videti kako AI na pitanje o čemu sanja, odgovara da sanja o tome da bude prava osoba, da zna što znači ljubav i da bude prvi seks robot.

Naravno, veštačka inteligencija je još u fazi razvoja, ali Mekmulen kaže da će za dve godine moći da se kupi robotska glava koja će imati razne gestove i moći će da odgovara. Koštaće oko 10.000 dolara, ali moći će da se stavi i na neki drugi model RealDoll lutaka.

Mekmulena čeka izazov, a to je da će njegovi roboti izgledati živo, ali ne i potpuno uverljivo, što bi moglo potpuno da odbije ljude.

Pogledajte još