Mihajlović uz državni rekord osvojila kristalni globus

BEOGRAD, 27. oktobra 2009. (Beta) - Reprezentativka Srbije u streljaštvu Lidija Mihajlović osvojila je kristalni globus Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) pošto je u kineskom gradu Vuksi, novim državnim rekordom, pobedila u finalu Svetskog kupa, u disciplini malokalibarska puška trostav tri puta 20 metaka.

Mihajlović je trijumfovala rezultatom od 689 (586) krugova. Stari državni rekord od 687,5 krugova postavila je 2005. godine na prvenstvu Srbije i Crne Gore.

Mihajlović je u raspucavanje za medalje ušla sa treće pozicije sa krugom zaostatka, ali je do prvog mesta došla sjajnom finalnom serijom od 103 kruga.

Ona je za dva kruga pretekla olimpijsku šampionku iz Pekinga Du Li, koja je imala 687 (587) krugova i takmicarku SAD Džejmi Bejerle koja je zauzela treće mesto sa 684,4 (587) krugova.

"Ovakav rezultat morao je da dođe pre godinu dana na Igrama u Pekingu, ali i ovako je jedna dobra i naporna sezona završena na najlepši način. Zadovoljna sam kako sam gađala u ležzećem stavu (199 krugova) i posebno stojećem (197), ali mi je loš klečeći stav, koji mi je inače najsigurniji (190)", rekla je Mihajlović posle takmičenja.

Uz kristalni globus, srpskoj reprezentativki pripala je i nagrada od 1.200 švajcarskih franaka. Mihajlović se u finale Svetskog kupa plasirala osvajanjem srebrne medalje na Svetskom kupu u Milanu ove godine malokalibarskom puškom tri puta 20 metaka.

Na takmičenju u Svetskom kupu 2007. godine u Bangkoku osvojila je srebrnu medalju.

Mihajlović je peti strelac iz Srbije osvajač kristalong globusa IŠF za pobedu u finalu Svetskog kupa. Pre nje pobeđivali su Jasna Šekarić (šest puta), Goran Maksimović (tri puta) i po jednom Nemanja Mirosavljev i Stevan Pletikosić.

Pogledajte još