ČINI ČUDA ZA VEZU: Seks izazov od 30 dana

To podrazumeva mesec dana svakodnevnog seksa, što bi, prema stručnjacima, trebalo da eliminiše "sušni period i produbi bliskost među partnerima.

"Možete za početak da budete umereni i da pokušate da vodite ljubav sedam ili deset dana svakokodnevno, pa da vidite kako ćete se osećati", kaže bračni terapeut Nil Rozental.

Možda vam se ideja o praktično zakazanom seksu svakog dana može učiniti potpuno neprivlačno, ali pokušajte da sagledate širu sliku.

"Ono što je važno jeste da se oboje složite da uradite nešto što će vas učiniti bliskim i povezanim", dodaje Rozental.

Sa druge strane, neki eksperti smatraju da ovakva vrsta izazova čini rđavu uslugu paru.

"Nazivanje ovog zadatka izazovom samo po sebi smeta i ometa", kaže dr Nensi Irvin i dodaje da nije dobro ako je to nešto što morate da uradite. Seks bi trebalo da bude zabavna, kooperativna stvar. Ne bi trebalo da pritiskate sebe na to, smatra Irvin.

Nedavna studija je pokazala da su parovi koju su bili primorani da udvostruče broj seksualnih odnosa manje srećni, tačnije, tokom istraživanja je zabeležen blagi pad u sreći.

Dakle, šta ako želite da iskoristite pozitivne benefite ovog izazova (više orgazama), ali da izbegnete potencijalne negativne efekte?

Kao i kod svakog problema u vezi, najbolje je da se postavite otvoreno i iskreno:

"Kažite mu da želite da probate eksperiment gde biste morali da imate seks svakog dana. Da li se slaže s tim da imate seks svakog dana tokom jedne nedelje? I da li bi mu smetalo?", savetuje Irvin. Možete reći i da mislite da je on jako seksi, da vas privlači i da prosto želite više seksa.

Napomena: Zapamtite, seks izazov neće rešiti dublje probleme u vezi.

"Ovo nije za svaki par i pod svim okolnostima. Ako osećate da ste izgubili bliskost zbog nepoštovanja i nepoverenja ili smanjene energije i pažnje, onda vas seks neće odmah učiniti uzbuđenim i srećnim", kaže Rozental.

Dakle, nemojte se upuštati u seks izazove da biste izlečili svoju vezu, već kao zabavan način da se ponovo povežete i poboljšate vaš odnos.

Nadlanu / izvor: stil.kurir

Pogledajte još