Danas presuda za MONSTRUOZNO UBISTVO: Tijanini roditelji čekaju pravdu

Devojčicu je 26. jula prošle godine oteo i ubio Dragan Đurić (34), mesar iz Surčina, koga Više javno tužilaštvo (VJT) tereti za teško ubistvo i pokušaj silovanja.

Igor Jurić, Tijanin otac, kaže da je suvišno govoriti o bolnim trenucima kroz koje je porodica prošla i o tome koliko dugo čekaju presudu.

- Borio sam se sa sobom svaki put kada su pravda i zakon zahtevali da isključim emocije, jer kada vam neko ubije dete, to jednostavno ne možete. Očekujem i verujem u državu da će biti pravedna i da će ispuniti očekivanja moje porodice, a to je najstroža kazna za teško ubistvo naše devojčice. Pravdu čekamo zbog Tijane, jer to je najmanje što posle njenog kratkog i nasilno ugašenog života možemo da uradimo - kaže Igor Jurić.

Tijana nikada nije stigla do bake i deke pošto ju je nedaleko od mesta gde ju je čekao drugar automobilom udario Dragan Đurić. Devojčicu je uvukao u kola i odvezao u atar gde je pokušao da je siluje, a pošto je ona pružala otpor, prema njegovom iskazu, počeo je da je davi rukama i duksom dok nije preminula, a što je moglo da traje od jednog do dva minuta i što je kod nje izazvalo strah i bol najveće mogućeg stepena, potvrdili su veštaci.

Više javno tužilaštvo i Miro Orović, advokat porodice Jurić, u završnoj reči zatražili su od petočlanog sudskog veća maksimalnu kaznu - 40 godina zatvora, dok je odbrana tvrdila da nema dokaza da je Đurić počinio teško ubistvo, već da se radi o pokušaju silovanja sa smrtnim ishodom, za šta je maksimalna kazna 20 godina.

Viktor Gostiljac, advokat Dragana Đurića, ubice koji je uhapšen dve nedelje nakon Tijaninog nestanka zahvaljujući identifikaciji telefonskog signala, šokirao je u petak sve prisutne u sudnici izjavom da „Đurić nije monstrum, da nije počinio hladnokrvno krivično delo, da sudija mora da uzme u obzir da ga je u detinjstvu zlostavljao otac alkoholičar i da bez njegovog priznanja ne bi postojali nikakvi dokazi o ubistvu, što bi trebalo da bude olakšavajuća okolnost za njega“.

- Tačno je da je skrivao telo, ali nije uklonio tragove iz kola. Želeo je da bude uhvaćen, da prizna. Mediji su stvorili sliku da je on zlo i monstrum. Ovo je najbrže suđenje u istoriji pravosuđa, ali ovo nije preki sud - rekao je Viktor Go­­­­­stiljac.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još