NASTAVLJA SE POTRAGA: Stefanov brat svedočio "Ljudi sa sekirama su mi oteli brata"

Nesreća, nesreća! Nestao je Stefan. Zovite policiju, vikao je devetogodišnji Uroš, brat Stefana Ilića (12), koji je u subotu oko podneva otet u selu Banatska Subotica kod Bele Crkve. Nekoliko stotina policajaca, pripadnika Žandarmerije, ronilaca i meštana i dalje traga za nestalim dečakom, ali on kao da je u zemlju propao.

Kako saznajemo, Uroš Ilić je ispričao posle otmice da je sa Stefanom pre podne bio na poljani, da su čuvali ovce i da su im prišla crna kola za zatamnjenim staklima.

- Izašla su trojica i jedan od njih me je uhvatio za majicu. Otrgao sam se i pobegao kući, a Stefan je bežao ka livadi. Čike su ga stigle, ubacile u kola i otišle ka selu Jasenovu. U gepeku kola video sam nekoliko sekira i pecaljke - ispričao je dečak ocu Stevanu i komšijama.

Kao da je u zemlju propao

Potraga za nestalim Stefanom traje bez prestanka. Veliki broj policajaca češlja teren oko kuće i sela, dok su pripadnici Žandarmerije pretraživali reku Karaš. Bukvalno je pregledan svaki pedalj zemlje. Policija proverava automobile, a pooštrena je kontrola prema granici sa Rumunijom.

- Dečakovi roditelji Gordana i Stevan juče su ceo dan bili u policijskoj stanici na saslušanju. Takođe, u policiji su i njihova deca Uroš, Božica i Aleksandar. Istraga ide u nekoliko pravaca, ali još nema osumnjičenih.

"Policija mi je savetovala da ne dajem nikakve informacije", rekao je Stefanov otac Stevan Gages.

Potraga za nestalim Stefanom traje bez prestanka. Pretražena je reka Karaš, kao i okolni bunari. Blokirana je granica, nijedno vozilo nije moglo da prođe a da nije bilo pregledano. Bukvalno je pregledan svaki pedalj zemlje - kaže naš sagovornik iz istrage i dodaje:

- U potrazi učestvuju čak i policajci koji su prekinuli odmore kako bi pomogli u pronalaženju dečaka.

Nadlanu / izvor: Kurir

Pogledajte još