Osuđen Dragan Đurić: Ubici Tijane Jurić 40 godina zatvora

Presuda je danas izrečena u Višem sudu u Subotici.

Dragan Đurić osuđen je na 12 godina za pokušaj silovanja i na 40 godina za teško delo ubistva. Đurić će služiti jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina, u koju će mu biti uračunato vreme provedeno u pritvoru.

Prilikom izricanja presude, predsedavajuća Sudskog veća Gordana Kojić rekla je da maksimalna kazna nije izrečena pod pritiskom javnosti već zato što je Đurić izvršio najteže krivično delo.

Advokat Dragana Đurića najavio je da će se žaliti na presudu.

U završnim rečima tužilaštva i advokat porodice Jurić, Miro Orović zatražili su za Đurića maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina.

Advokat okrivljenog Viktor Gostiljac rekao da on, po svemu izvedenom na suđenju, ne može da dobije maksimalnu kaznu.

Tijanin otac Igor Jurić ranije je izjavio da se nada maksimalnoj kazni.

"Iskreno se nadam i duboko verujem da će u ponedeljak biti donešena pravedna odluka i da je jedina pravedna odluka u ovom slučaju maksimalna kazna", rekao je tada Jurić.

Tijana Jurić ubijena je u noći između 25. i 26. jula. Njeno telo pronađeno je 13 dana kasnije na improvizovanom smetlištu koje se nalazi uz lokalni put koji vodi od Svetozara Miletića prema Čonoplji, odnosno 23 kilometra od mesta na kojem je oteta u Bajmoku.

Dan ranije policija je uhapsila Dragana Đurića (34) iz Surčina. On je tada priznao da je počinio ubistvo i policiju je odveo do mesta gde je zakopao Tijanino telo.

Uskoro opširnije...

Nadlanu / izvor: B92

Pogledajte još