NOVI DETALJI O SMRTI STEFANA ILIĆA: Ovo menja pogled na celu stvar (VIDEO)

Trodnevna potraga za nestalim dvanaestogodišnjakom Stefanom Ilićem iz Banatske Subotice danas je, nažalost, okončana strašnom vešću: dečak je pronađen mrtav u reci Karaš nekoliko stotina metara od svoje kuće.

Bio sam prisutan kada je ka policiji biciklom počeo da prilazi čovek iz pravca njiva i pašnjaka vičući: „Hajde, brže, dete u vodi!” Mesto gde je telo isplivalo obezbeđeno je munjevitom brzinom, a uviđaj još uvek traje. Koliko sam uspeo da vidim, na telu dečaka nema vidljivih povreda, ali istraga će utvrditi da li je zaista tako – ispričao je Cvetković za list Pančevac novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve,

On je dodao da je misteriozni nestanak dečaka pratio od samog početka i da je od svojih dobro obaveštenih izvora saznao da je policija vrlo brzo istragu usmerila ne na dečakove roditelje, već na njegovog devetogodišnjeg brata Uroša, koji je i bio sa Stefanom u trenutku kad je dvanaestogodišnjak poslednji put viđen.

– Poznato mi je da je dete deset sati ispitivano i da su u to ispitivanje bili uključeni i psiholozi. Oni su, kako saznajem, zaključili da je mališan natprosečno inteligentan, ali se javila sumnja da je čitavu priču o bratovljevoj otmici izmislio, složivši gotovo fantastičan scenario. Stoga je istraga ubrzo i okrenuta u drugom pravcu i sada postaje jasno zbog čega su ronioci iz specijalne jedinice Žandarmerije za manje od 24 sata krenuli da pretražuju reku Karaš. Pretpostavlja se da je mlađi brat bio prisutan u trenutku dok se Stefan davio. E, sada, šta je bio njegov motiv da ispriča nešto drugo i da li se Stefan sam udavio ili ne, utvrdiće policija i tužilaštvo. Mislim da roditelji nisu „upleteni” u ovu priču ni na koji način – zaključuje Cvetković.

Pogledajte još