SMRŠAJTE BEZ DIJETE: Trikovi za gubljenje kilograma u samo 7 dana

Ponedeljak - Bežite od grickalica, soseva i brze hrane. Pogotovo ukoliko pijete alkohol, koji ne samo da sam po sebi sadrži mnogo kalorija, već će vam uz njega biti i teže da odolite grickalicama.

Utorak - Obratite pažnju na vlakna. Zvuči primamljivo izbeći sve ugljene hidrate, ali ne zaboravite vlakna, prirodan izvor koji utiče na dugotrajnu sitost. Pospite laneno seme po jogurtu, ili dodajte nekoliko kašičica iseckanog badema u salatu.

Sreda - Sagorite kalorije. Uvedite tri manja obroka dnevno (300 do 350 kalorija svaki) i dve užine (100 do 150 kalorija svaka).

Četvrtak - Otklonite nadimanje. Brokoli, luk i ljuta paprika uzrokuju nadimanje i gasove. Preacite se na povrće na bazi vode, kao što su krastavac i spanać. Voće poput banane i pomorandže takođe pomaže u ovome.

Petak - Osvežite organizam. Ćelije zadržavaju vodu kada je nemaju dovoljno. Pijte 2 do 3 litre svakog dana. Pijte polako i voda će ići ravnmerno u vaš krvotok.

Subota - Sprijateljite se sa proteinima. Zdrav doručak, pun proteina, će vas zasititi pa nećete ni imati potrebu za užinom.

Nedelja - Izbacite obrađenu hranu.

Priredila: J.K.

Pogledajte još