MUŠKARCI NE VOLE DLAKE: 6 najvećih laži o vaginama koje smo svi "progutali"

1. Žene koje često imaju seks postaće manje 'uske' i neće moći da pruže svom partneru toliko zadovoljstva kao pre

Obično muškarci pričaju o velikim vaginama u kontekstu žena koje su imale više partnera, iako to nema veze sa zdravom pameti.

"Polni odnosi ne mogu trajno raširiti vaginu. Ovaj proces, širenja tokom uzbuđenja i sužavanja nakon toga, događa se bez obzira koliko često se žena seksala", objašnjava seksualni psiholog Majkl Kaslmen.

Postoji jedan izuzetak, a to su žene koje su rodile više puta. Naime, iako se vagina prirodno 'vraća na staro' šest meseci nakon porođaja, "ako i nešto elastično jako rastegnete više puta, postoji mogućnost da se neće vratiti u potpuno isto stanje". To je posebno vidljivo kod starijih žena, kod kojih se mišići počnu da se opuštaju. Iako se i ovo može sprečiti Kegelovim vežbama.

2. Vaša vagina smrdi

Ne postoji žena na svetu koja se nije u jednom trenutku zapitala 'oseti' li se malo prejako 'tamo dole'. Odgovor je: ne! Osim ako nemate infekciju, a to biste shvatili na druge načine, a i u tom slučaju biste stvarno osetili promenu svaki put kada idete u wc, znajte da svaka vagina ima svoj ukus i miris koji se ne može uporediti s ičim drugim.

3. Nakon prvog seksa puca himen

Iako postoji himen - tanka membrana na ulazu u vaginalni kanal, treba znati da nisu sve žene rođene s njim, te nije nužno da on pukne tokom prvog seksa i da će biti puno krvi. Ako uopšte nije bilo krvi, verovatno niste ni imali himen, i to je sasvim u redu.

4. Ako želite najbolje orgazme na svetu morate se usredsrediti na pronalaženje G tačke

Nakon što je otkrivena G tačka, mnogi su pomislili da prethodne generacije žena (koje nisu znale za nju) uopšte nisu u potpunosti uživale u seksu. No, to nije istina. Ako niste doživeli orgazam zahvaljujući G tački dosad, verovatno i nećete, a postoje i neki dokazi da možda i nemate G tačku.

Naučna zajednica i dalje raspravlja o postojanju G tačke, a činjenica da tek sedam posto žena može doživeti orgazam tokom penetracijskog seksa, dok ostalih 93 posto zahteva stimulaciju klitorisa, govori ponešto o važnosti G tačke, ukoliko ona i postoji.

5. Muškarci ne vole dlake

Postoji mit u ženskom heteroseksualnom svetu da ako vaša vagina nije depilirana/obrijana i glatka poput bebine guze, ni jedan muškarac neće želeti da priđe vašem međunožju. Iako je u svetu sve vidljivija renesansa prirodnog looka mnoge žene i dalje ne veruju u to.

I dok se pokušava proširiti priča da je prirodan izgled ono što privlači sve više muškaraca, istina je negde između. Naime, većina muškaraca preferira oblikovane dlačice, znači podšišane i uređene, više nego 'šumu' u stilu 1970-ih ili potpunu nagost, zbog koje se mnogi mogu osećati kao pedofili.

6. Nisu sve usne identične

Hiljade žena pati zbog izgleda svojih malih i velikih usana i to u tolikoj meri da se mnoge podvrgavaju labioplastici, tačnije korekciji stidnih usana, kako bi dizajnirale vaginu u nešto što smatraju 'sitnim i privlačnim'. Čak 37 posto žena se ovoj operaciji podvrgava iz isključivo estetskih razloga, iako su nuspojave ožiljci, infekcije, krvarenja i trajno oštećenje živčanih završetaka, tačnije može doći do smanjene osetljivosti vagine.

Dakle, ako možete da birate između dizjanirane vagine i mogućnosti da doživljavate orgazme, nadamo se da bi ipak izabrali ovo drugo, pogotovo ako uzmete u obzir da svaka žena ima drugačije usne i klitoris i da su sve potpuno normalne i zdrave.

Izvor: express.hr

Pogledajte još