U Kupu nema popravnog

BEOGRAD, 27. oktobra 2009. (Beta) - Štoper Crvene zvezde Slavoljub Đorđević rekao je da njegova ekipa nije mogla da za protivnika u osmini finala Lav Kupa Srbije dobije težeg protivnika od Novog Pazara, dok je trener beogradskog fudbalskog kluba Vladimir Petrović podsetio igrače da u kup sistemu takmičenja nema popravnog.

"Utakmicu sa Novim Pazarom pripremamo kao i svaku drugu, ali svesni činjenice da u kup sistemu nema popravnog ispita, a da Zvezdu svi uvek žele da pobede", rekao je Petrović na konferenciji za novinare pred sutrašnji susret u Novom Pazaru.

"Cenimo i poštujemo ekipu Novog Pazara, koja će sigurno imati veliku podršku sa tribina, ali mi smo navikli da igramo pred punim stadionima, a osim toga u usponu smo forme, možda ne takticki koliko trkački", dodao je Petrović.

Đorđević se prisetio da je 2001. godine kratko igrao na pozajmici u Novom Pazaru.

"Ove sezone ih nisam gledao, ali oni dugo već gaje taj borbeni i kolektivni stil igre, pobeđuju uz pomoć publike... Neugodnijeg protivnika nismo mogli da dobijemo. Biće to svakako pravi fudbalski praznik i zbog punih tribina verujem i u prijatnu atmosferu za igru", naveo je Đorđević.

Petrović je, sa druge strane, gledao duel Novog Pazara sa ekipom Mladosti iz Lučaja, koja je završena bez golova.

"Imaju opasnog igrača sa brojem 19 (Miloša) Stojanovića, takođe i špica (Igora) Pavlovića, koji je prošle sezone dobio priznanje za najjači šut Super lige. Visok igrač, može da napravi probleme. U sredini imaju (Kemala) Kuča, odbrana im je stabilna", analizirao je Petrović.

Zvezda u Novom Pazaru verovatno neće imati podršku sa tribina, pošto je uprava kluba odlučila da ne prodaje ulaznice za utakmicu, jer je, umesto prvobitno najavljenih 2.000, na raspolaganje dobila svega 500 karata.

Portparol Zvezde Marko Nikolovski pojasnio je da crveno-beli nisu mogli da odluče kome da udele ulaznice, pošto su dobili osam puta više zahteva.

"Apelujemo, ipak, da simpatizeri Zvezde koji će eventualno na neki drugi način doći do ulaznica i biti na utakmici navijaju sportski, fer i korektno", dodao je Nikolovski.

Utakmicu Novog Pazara i Zvezde, koja će se igrati od 13 sati, prema najavama trebalo bi da obezbeđuje 1.300 žandara i još 500 pripadnika regularne policije. Na tribinama će biti i sudija za prekršaje, koji će, između ostalog, kažnjavati i svako vređanje na rasnoj i nacionalnoj osnovi.

Parovi osmine finala: 

Zrenjanin: Banat - Spartak 13,00 

Novi Pazar - Crvena zvezda 13,00 

Proleter - Partizan 13,00 

Smederevo - Hajduk Kula 13,00 

Jagodina - Sevojno 13,00 

OFK Beograd - Partizan (Kosovska Mitrovica) 13,00 

Mladost (Lučani)- Vojvodina 13,00 

Gornji Milanovac - Borac 13,00

Pogledajte još