Još jedan razlog da posetite Petrovac: Ko još nije čuo za pašticadu?

Jedan primorski specijalitet je poseban po mnogo čemu: on ljubomorno čuva duh tradicije i toliko je omiljen da je, čak dobio i svoj festival.

Ko još nije čuo za pašticadu? Jelo kojim odiše tradicija primorja i duh Sredozemlja. Nekada su se domaćice nadmetale čija je pašticada “prava” međutim poznavaoci kažu da prave pašticade nema, jer je svaka porodica priprema na svoj način.

Ako želite da uživate u ovom evergrinu među specijalitetima posetite "Pašticada fest" tradicionalnu manifestaciju koja će se ove godine održati 27. juna u Petrovcu u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva.

Kako domaćini ove manifestacije vode računa da zadovolje različite ukuse i izađu u susret svim generacijama, uz gastro užitak, pripremili su kako muzički, tako i program za najmlađe.

Prava poslastica ostavljena je za kraj večeri kada će nastupiti Trio gušti a nakon njih Masimo Savić.

Budva se u čitavom regionu izdvaja kao centar lepih dešavanja, mesto koje voli spektakle, velike koncerte i festivale tokom cele godine koji privlače veliki broj turista i medija. Nova godina u Budvi, Karneval, Grad teatar, Sea Dance festival, samo su neki od događaja koji privlače turiste u velikom broju i pažnju medija iz svih krajeva sveta.

Budva je grad koji predstavlja jedinstven spoj bogate istorije i izuzetno modernih sadržaja, iz godine u godinu postaje sve lepša i sadržajnija destinacija na svetskoj mapi top mesta za odmor i uživanje.

Pogledajte još