RAZMISLITE PONOVO: 5 razloga da se pomirite sa bivšim

Ako vam bivši partner jako nedostaje i smatrate da ste raskinuli zbog jednog od idućih pet razloga pomirenje je vredno pokušaja.

1. Niste se sreli u pravo vreme
Za opstanak ljubavne veze važno je da se partneri sretnu u pravo vreme. Možda jedno od njih ima nerazrešene probleme, možda su mu se dogodile velike životne promene poput selidbe ili novog posla ili se jednostavno mora još iživeti, odnosno pronaći sebe.

2. Niste bili spremni da se vežete
Možda zvuči kao kliše, ali nakon što prekinete ljubavnu vezu neko vreme mora da prođe kako biste bili spremni za novu vezu i da biste se 'izlečili' od ljubavi koja je doživela neuspeh i krenuli ispočetka. Nekad možete misliti da ste spremni za novu vezu pa, nakon nekog vremena shvatiti da ste i dalje vezani za bivšeg čak i ako je on ispao vrlo nekorektan prema vama, a muškarac pred vama je sjajan.

3. Raskid vam je dao novu perspektivu
Kada ste u ljubavnoj vezi ponekad je teško objektivno gledati na nju, ali zato je lakše objektivno sagledati sve što se u njoj događalo kada je prekinite. Na primer, može vam jako nedostajati sve ono lepo što je partner unosio u vaš život. Ako ste probali da izlazite sa drugim ljudima i pri tome shvatili da vam je najlepše bilo s bivšim to je očiti znak da biste trebali da pokušate da se pomirite.

4. Prioriteti su vam bili pogrešno raspoređeni
Postoje želje i postoje potrebe. Potrebe su stvari bez kojih ne možete živeti, a želje su ono što želite. Možda ste pomešali ono što želite – zgodnog frajera, puno novaca, zabavan život – s onim što vam je potrebno – netko ko će vas podupirati emotivno, brinuti se za vas i razumeti vas.

5. Imali ste "stroge" životne planove
Život ne možete uvek planirati bez obzira koliko to želeli. To, između ostalog, znači da ne možete uvek isplanirati kada biste želeli da vas neko zaprosi ili da se venčate. Možda ste smatrali da vaš partner nije odgovarao vašim planovima za budućnost pa ste pokušali sa drugim ljudima.

Ako ste imali super vezu i shvatili da ste možda bili nerazumni oko nekih pitanja, razmislite o tome želite li oboje isto i možete li početi ispočetka.

Nadlanu / izvor: zadovoljna

Pogledajte još