ŠOKIRAO CARINIKE: Pokušao da prošvercuje preminulu majku

- Nije bilo kolone i gužve. Graničnom prelazu se lagano približavao moderan, skupocen crni džip bugarske registracije. Posle smo zaključili da je verovatno vozio sporo da mu se pokojna majka, koju je postavio da sedi na zadnjem sedištu, ne bi od brzine srušila iz tog položaja – saznajemo nezvanično od nadležnih.

Prema priči očevidaca, Bugarin je iz Austrije vozio svoju majku kući u mesto blizu Vidina, oko 40 kilometara udaljenom od granice. Majka mu je bila stara, rođena 1937. godine, i obolela.

- Njen sin je znao da ne sme pokojnika da prevozi prego granice u sopstvenom vozilu, već da se prema zakonu mora koristiti vozilo specijalne namene. Da bi izbegao zakonske peripetije oko potrebnih papira, ali najviše da bi uštedeo jer su ovakvi troškovi skupi, ovaj čovek je rešio da prevari carinike – kažu nadležni.

Srpski carinici su odmah primetili da nešto nije u redu.

- Njima je bilo sumnjivo ponašanje vozača. On je toliko žurio da pređe granicu da je skrenuo pažnju na sebe. Kršio je ruke, ubrzavao rad prilikom pregleda pasoša, sav je bio u nekom grču. Carinici su najpre posumnjali da švercuje neku vrednu robu ili narkotike. Na pamet im nije palo da čovek švercuje mrtvu majku! – saznajemo nezvanično.

Tako, kada su carinici otvorili zadnja vrata automobila, Bugarin im je objasnio da mu je to majka, da čvrsto spava i da je nikako ne bude.
Starica je sedela, a domišljati sin ju je vezao pojasom.
Dr Stanislav Tadić, direktor Zaječarskog zdravstvenog centra, nam je ispričao:

- Pregled tela je uradio naš lekar mrtvozorac i zaključio da je smrt nastupila prirodnim putem u blizini Paraćina. Obdukcija nije naložena. Sin je obratio njihovom konzulatu i našoj opštini da bi dobio potrebne papire, i uz izdatu umrlicu angažovao nadležnu firmu za prevoz pokojnika – kaže dr Tadić.

Kako saznajemo, Bugarin se, pre nego što je stigao do granice, zaustavio u Zaječaru koji je od graničnog prelaza udaljen dvanaestak kilometara. Tu se osvežio i pokojnu majku namestio u "prirodan sedeći položaj" vezavši je pojasem.

Plan mu nije uspeo...

Nadlanu / izvor: alo

Pogledajte još