Kuda idu bankarstvo i mediji? Saznajte na 8. Weekend Media Festivalu!

"Već osam godina zaredom ovaj trodnevni festival uspešno okuplja vrhunske stručnjake iz područja komunikacija i marketinga. U okruženju dinamičnih promena na tržištu dovodimo vizionare koji su okrenuti budućnosti i tako pridonosimo stvaranju novih trendova. Kroz sve ove godine Weekend je okupio brojne partnere, goste, kolege i prijatelje, iz medija, marketinga i PR-a i to ne samo iz cele regije, već i drugih zemalja Evrope, pa i iz Amerike.

Kako svake godine nastojimo da ponudimo nešto novo, i ove godine najavljujemo brojna zanimljiva predavanja, provokativne panele, korisne radionice i prezentacije, ali i odličnu zabavu u opuštenoj atmosferi“, najavljuje direktor Weekend Media Festivala Tomo Ricov.

„Prošli smo kriznu sedmu godinu i nastavljamo još jači i bolji punom parom napred. Mi u Weekendu ne razmišljamo o krizi, već promene na tržištu gledamo kao prilike da učimo i dalje se razvijamo. Na stranim tržištima se mnogo toga zanimljivog događa, jer stalni napredak tehnologije stvara sasvim nove poslovne modele. Razvoj koncepta Internet of Things, prikupljanje i analiza sve veće količine podataka putem mreže pametnih senzora omogućuje bržu transformaciju proizvoda i usluga, što je posebno vidljivo u medijima i bankarstvu. Stoga ćemo i o tome puno govoriti na osmom Weekendu“, ističe Nikola Vrdoljak, direktor programa.

Programmatic je jedan od buzzworda godine. Svi pričaju o tome, a malo ih zaista zna o čemu se radi. Iako je u Evropi još u začecima, u SAD-u postaje osnovni pristup zakupu medija. Sve što vas zanima o ovom procesu koji će zauvek promeniti način na koji kupujemo medijski prostor objasniće nam Caspar Schlickum, izvršni direktor firme Xaxis EMEA!

Na Weekend dolazi i Mark Dek, digitalni stručnjak i konsultant specijalizovan za inovacije i sprovođenje inovativnih procesa, koji je radio za najveće holandske banke. Imaćete priliku na osmom Weekend Media Festivalu da saznate njegove šokantne prognoze budućnosti bankarstva!

SoMo Borac nagrada i BalCannes već tradicionalno deo Weekenda

Weekend i HURA nastavljaju i s BalCannes revijom najboljih reklamnih agencija iz šest zemalja regije, nezaobilaznim delom Weekenda za sve marketinške stručnjake. Prijave za ovogodišnje izdanje su otvorene i traju sve do 10. septembra. Protekle godine s rekordnim brojem prijava, BalCannes je najbolja prilika agencijama iz regije da se sa svojim najkvalitetnijim projektima prezentuju oglašivačima, i prošire svoje poslovanje i izvan matične zemlje. BalCannes za to nudi platformu koju čine screening session svih prijavljenih radova u posebnoj BalCannes dvorani, uvrštavanje u BalCannes Yellow Pages regionalnu online bazu reklamnih agencija putem koje su radovi oglašivačima dostupni tokom cele godine i predstavljanje u specijalu časopisa Media Marketinga, koji će biti distribuiran oglašivačima i agencijama iz cele regije. Osim toga, 25 najboljih radova, prema izboru žirija sastavljenog od specijalizovanih novinara regije, biće prikazano u petominutnim prezentacijama u glavnoj dvorani u udarnom delu programa festivala. Za više informacija posjetite www.balcannes.com.

Osmi Weekend po treći put će biti domaćin dodele SoMo Borac nagrada u organizaciji magazina planb.hr i agencija 404 te Jasno i Glasno. SoMo Borac je nagrada za one koji su u social ili mobile kategoriji napravili nešto čime se ponose i žele to podeliti sa svima. Ove godine novost je da osim glavnog, velikog SoMo Borca kojim se nagrađuje najbolji u kategoriji i drugo dvoje finalista osvajaju priznanja i to manje 3D printane SoMo Borce! Sveukupno, reč je o čak 24 priznanja za digitalne marketinške radove. Svoje radove mogu prijaviti na http://somoborac.com, a oni koje odabere međunarodni žiri biće predstavljeni na Weekend Media Festivalu. Konkurs je otvoren za radove agencija, kompanija ili pojedinaca nastale u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Sedmi Weekend Media Festival prošle godine je ugostio više od 4000 učesnika i posetilaca, među kojima je bilo oko 550 akreditovanih novinara, više od 120 predavača i panelista i više od 300 studenata iz cele regije. Prijave za ovogodišnji Weekend već su počele na www.weekendmediafestival.com

Pogledajte još