Agasi priznao da se drogirao i lagao ATP

NJUJORK, 28. oktobra 2009. (Beta-AP) - Legendarni američki teniser Andre Agasi priznao je da je 1997. godine koristio zabranjenu supstancu kristalni metamfetamin i da je kasnije slagao teniske vlasti nakon što je bio pozitivan na doping testu.

U svojoj autobiografskoj knjizi, čije je izvode objavio londonski Tajms, Agasi je priznao da je poslao pismo Udruženju teniskih profesionalaca (ATP) u kojem je naveo da je slučajno uneo kristalni metamfetamin kada je pio sok.

"Napisao sam im da sam, nehotice, uzeo sok koji je sadržao tu supstancu. Zamolio sam ih za razumevanje i da budu blagi prema meni. Naravno, sada me je sramota zbog toga. Obećao sam sebi nakon tog pisma da ću prestati sa lažima", napisao je Agasi.

Agasi je priznao i da je njemu bliska osoba, sa nadimkom Slim, prvi put donela kristalni metamfetamin.

"Prvo sam ušmrkao malu količinu, a zatim sam se uvalio na kauč i počeo da razmišljam o Rubikonu koji sam tada prešao. Kao i uvek u takvim slučajevima, postoji trenutak u kojem zažalite, a zatim dođe tuga. Usledio je talas euforije, koji je obrisao sva negativna osećanja. Nikada se do tada nisam osetio tako živo, imao sam veliku energiju", napisao je Agasi.

ATP je istražio Agasijev slučaj i, nakon njegovog pisma, odbacio mogućnost kazne.

Portparol ATP-a Nikola Arzani rekao je da u ovom trenutku ne želi da komentariše Agasijevo priznanje.

Agasi je igračku karijeru završio 2006. godine, a njegova autobiografska knjiga naći će se u prodaji od 9. novembra.

Pogledajte još