Efes je apsolutni favorit

BEOGRAD, 28. oktobra 2009. (Beta) - Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je Efes Pilsen apsolutni favorit u sutrašnjem meču drugog kola Evrolige, ali je rekao da će njegovi košarkaši pokušati da iskoriste svaku šansu koja im se ukaže.

"Efes je apsolutni favorit... Mi polako radimo svoj posao. Uigravamo se, treniramo, rastemo. Sigurno nećemo otići kukavički. Svesni smo da imamo kvaliteta. Igraćemo bez bremena favorita i ako se ukaže bilo kakva prilika, probaćemo da je iskoristimo", rekao je Vujošević agenciji Beta.

Partizan je u prvom kolu izgubio kod kuće od Unikahe 72:64 kuće u samom finišu meča, dok je Efes poražen u gostima od Lijetuvos Ritasa 77:70.

"Oni posle poraza od Lijetuvosa imaju dodatnu obavezu, a ta utakmica je stavila tačku na neku mogućnost da olako pristupe meču ili ne daju sve od sebe", rekao je trener osmostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Vujošević je rekao da je Efes favorit zbog mnogo kvalitetnih igrača i velikog budžeta.

"Efes je već prošle sezone imao sastav pun do te mere da se pričalo o nagomilavanju igrača. Posle neuspeha da se plasiraju u Top 16 i osvajanja domaće titule, zadržali su strukturu stručnog štaba i počeli da dovode još igrača, pre svega našeg internacionalca Igora Rakočevića", rekao je Vujošević.

Partizan nema problema sa povredama, svi igrači su zdravi i spremni za igranje.

Utakmica u Istanbulu igra se sutra od 19.15.

Pogledajte još