Turska ulaže u Bujanovačku banju

Turska kompanija Turker postaje većinski vlasnik Bujanovačke banje sa obavezom ulaganja u velnes centar u Bujanovcu i razvoj turizma u tom regionu. Ministar Dinkić sa turskim kolegom Omerom Dinčerom potpisao sporazume o ekonomskoj saradnji i saradnji u oblasti infrastrukture.

Ministarstvo ekonomije Srbije i turska kompanija Turker potpisali su Meomorandum o razumevanju o ulaganju te kompanije u Bujanovačku banju.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić rekao je na poslovnom forumu Srbije i Turske da ta kompanija želi da napravi velnes centar u Bujanovcu i da razvija turizam.

"Turker bi bio većinski vlasnik, a Srbija manjinski partner u tom zajedničkom preduzeću", rekao je Dinkić.

Dinkić je rekao da će konkretan iznos investicije biti definisan u narednom periodu.

Dinkić je ranije sa ministrom rada i socijalnog osiguranja Turske potpisao sporazume o ekonomskoj saradnji i o saradnji u oblasti infrastrukture.

Sporazum o saradnji u razvoju saobraćajne i druge infrastrukture na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou podrazumeva obezbeđenje povoljnih uslova finansiranja tih projekata.

Drugi potpisani dokument, Sporazum o ekonomskoj saradnji trebalo bi, kako se ističe, da stvori uslove za unapređenje saradnje na dugoročnijim osnovama. 

Izvor: RTS
28. oktobar

Pogledajte još