Glatke noge su IMPERATIV – izbegnite kobne greške prilikom BRIJANJA

Kao i sve žene na ovoj planeti, sigurni smo da i vi imate određene ritual kada je nega nogu u pitanju. Ono što valja reći je da 99 odsto vas dama , a to je izvesno, pravite greške prilikom brijanja. Ukoliko vam je cilj da vaše noge budu negovane i lepe kako na oko tako i na dodir izbegavajte OVE svakodnevne greške.

Greška br. 1 - Brijanje ispod tuša

Evo ovako: ulazite pod tuš i prvo što uradite je – hvatate se za brijač kako bi obavili brijanje što pre. Ne, veeeelika greška. Stručnjaci preporučuju da biste prvo trebali da dobro naparite kožu. Topla voda će omekšati dlake i otvoriti folikule. Tuširajte se i nakon desetak minuta počnite s brijanjem.

Greška br. 2 – Ne koristite brijač pravilno

Ovo je poznato malom broju dama ali, zvučalo vama logično ili ne, prvi potez brijačem trebate da napravite u smeru rasta dlake kako biste ih skratili a zatim promenite smer

Greška br. 3 ili “Nemam vremena, pa ću na suvo”!

NIKAKO! Uništićete kožu, ona će se perutati i dobićete onaj suvi, beličasti izgled. Na taj način rizikujete da se posečete. Uvek nakvasite kožu pre nego što se latite brijača.

Domaći piling za glatke noge
Sastojci: 1 šoljica šećera
1/3 šoljice ulja (suncokretovo,maslinovo ulje ili bebi ulje)
2 kašike soka od limuna
Postupak: Pomešajte sve sastojke u posudi. Pokvasite noge. Na vlažne noge nanesite mešavinu i dobro utrljajte, a zatim obrijte noge. Isperite mešavinu i ponovite ceo postupak još jednom. Šećer će pomoći da se uklone mrtve ćelije s kože.
Nakon ponovljenog postupka isperite noge sa blagim sapunom ili gelom za tuširanje kako biste uklonili višak šećera i ulja. Nanestite na noge losion i divite se kako su glatke.

Greška br. 4 – “Dragi, pozajmiću tvoj brijač”

Ženska glavo – uopšte ne razmišljaš! Jedna reč – INFEKCIJA! Zar nije sigurnije da imate rezervni brijač u kupatilu, nego da platite vašu lenjost i neodgovornost.

Greška br. 5 – Sapun- NE NIKAKO!

Sapun nikako nije ono što biste trebali da koristite kada je brijanje u pitanju. On sasušuje kožu. Ukoliko nemate specijalnu kremu za brijanje, poslužite se regeneratorom za kosu, on je svakako bolji izbor od sapuna.

Greška br. 6- Ne menjate dovoljno često brijače

Razmislite, kada ga koristite više puta, svaki put ga dodatno istupite. Drugo, što je još bitnije je to što je brijač stalno mokar pa je idealno mesto za razvoj bakterija koje mogu izazvati infekciju. Menjajte ga makar jednom sedmično, odnosno, sve zavisi od toga koliko često se brijete. U principu, što ga češće menjate to bolje!

Evo još nekoliko brzinskih saveta za bogovski glatke noge:

1.Ne žurite prilikom brijanja

2.Piling i to temeljni bi trebalo da prethodi svakom brijanju.

3.Nakon brijanja dajte koži potrebnu negu – natapkajte bebi puder koji će da spreči iritaciju kože i zatvoriće pore koje ste otvorili prilikom tuširanja.

Izvor: M.N. /Nadlanu

Pogledajte još