ISPOVEST IZ TUNISKOG MASAKRA: Svojim telom spasio verenicu, a ono što joj je rekao dovešće vas do suza

Među ljudima koji su se našli u stravičnom masakru koji se juče dogodio u Tunisu bili su i verenici Metju i Sara.

Metju Džejms (30) se bacio da zaštiti svoju verenicu Saru Vilson, a nakon što je pogođen tri puta sada se bori za život. Dok je ležao krvav kraj nje poslednjim naporom snage joj je rekao "Beži, reci našoj deci da ih tata mnogo voli".

Vilsonova ima jedno dete iz veze sa Metjuom, a jedno iz prethodnog braka ali ga je muškarac prihvatio kao svoje.

"Bukvalno je primio metak umesto mene. Dugujem mu život. Bio je sav krvav ali je meni vikao da se spasem" rekla je Sara za Dejli Mejl.

Sara je morala da misli na decu Tigana (6) i Kejdena statog samo 14 meseci. Oni su ostali u Kardifu.

"Trčala sam pored leševa na plaži da bih stigla do hotela. Bio je haos. U hotelskom bazenu bilo je telo, voda je pocrvenela od krvi.

Sara je trčala ka hotelu i uspela da se sakrije napolju u ostavi za peškire.

"Izgarala sam da saznam šta se desilo Metjuu ali niko nije bio tu da pomogne. Niko nije ni znao engleski. Nisam znala da li je živ i mrtav. Hodala sam od belog čaršava do belog čaršava da vidim da li je mrtav. Posle dva sata neko mi je dodao telefon i rekao 'imam na vezi jednog nadrndanog tipa koji odbija da uradi bilo šta dok ne razgovara sa tobom'. To je bio Metju", priseća se Sara.

Metju je operisan i iako je u teškoj situaciji - karlična kost mu je smrskana od metka i imao je srčani udar Sara se nada da će se oporaviti dovoljno da što pre krenu kući i vide decu.

"Živ je. Samo se molim da odemo iz Tunisa što pre možemo. Planiramo svadbu 2017. i bićemo najsrećniji par na svetu jer smo preživeli nešto što mnogi parovi nikada neće iskusiti u životu", zaključuje Sara.

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još