Pobeda Zvezde u Novom Pazaru

BEOGRAD, 28. oktobra 2009. (Beta) - Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrfinale Lav kupa Srbije, iako su protiv novosadskog Proletera do 72. minuta gubili sa 1:0, dok je Crvena zvezda savladala domaću ekipu Novog Pazara sa 1:0.

"Crno-beli" su u Novom Sadu u prvom poluvremenu imali inicijativu, ali su stvorili samo jednu pravu priliku za gol, u 43. minutu kada je Moreira izbio sam ispred golmana, koji je odlično intervenisao.

Domaćin, koji je dobro parirao Partizanu, došao je do vođstva u 53. minutu, kada je Ognjen Damjanović prevario Nenada Đorđevića i uposlio Savu Kovačevića, koji je poslao loptu iza leđa Aleksandra Radosavljevića.

Nakon primljenog gola branilac trofeja je krenuo agresivnije, ali je do izjednačenja došao tek u 72. minutu, posle akcije rezerviste Nikole Vujovića i Klea, koju je pogotkom završio Lamin Dijara.

Pobedu nad drugoligašem, mnogo težu nego što se očekivali, "crno-belima" je doneo odbrambeni fudbaler Srđa Knežević, koji je u 84. minutu snažno šutirao sa oko 35 metara, a lopta se od prečke odbila u mrežu.

Jedini gol u duelu u Novom Pazaru istoimenog domaćina i beogradske Crvene zvezde dao je Aleksandar Jevtić u 16. minutu, nakon čega je Zvezda potpuno preuzela kontrolu nad igrom i "umirila" oko 8.000 domaćih navijača.

Na stadionu i oko njega bilo je angažovano oko 1.200 pripadnika policije, bez obzira što su se "Delije" odlučile za bojkot gostovanja.

Opsežne mere bezbednosti, u takozvana dva prstena, obuhvatale su širu okolinu stadiona. Niko bez karte nije mogao da priđe na manje od 500 metara stadionu. Domaćin je, uz sve, organizovao redarski službu i privatno obezbeđenje.

Fudbaleri Vojvodine savladali su u Lučanima domaću Mladost sa 3:1, iako je na poluvremenu rezultat bio nerešen. Istim rezultatom ekipa OFK Beograda je na Karaburmi slavila protiv Partizana iz Kosovske Mitrovice.

Najubedljiviju pobedu u osmini finala Lav kupa ostvarila je ekipa Smedereva, koja je na svom terenu trijumfovala protiv Hajduka iz Kule sa 3:0.

U duelu dva superligaša čačanski Borac je u Gornjem Milanovcu bio bolji od domaćeg Metalca sa 1:0, a identičnim rezultatom fudbaleri Jagodine su kod kuće savladali drugoligaša Sevojno.

Fudbaleri subotičkog Spartaka bez većih problema savladali su domaćina u Banatskom dvoru, ekipu Banata sa 2:0.

Utakmice četvrtfinala kup takmičenja igraju se 25. novembra.

Rezultati :

Banat - Spartak 0:2 

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:1 

Proleter - Partizan 1:2 

Smederevo - Hajduk Kula 3:0 

Metalac - Borac Cacak 0:1 

Jagodina - Sevojno 1:0 

OFK Beograd - Partizan KM 3:1 

Mladost L. - Vojvodina 1:3

Pogledajte još