PIVSKO ZDRAVLJE: 10 razloga što je pivo dobro za vas

1. Pivo može da vam produži život!
Istraživači sa koledža "Virginia Tech" su utvrdili da oni koji redovno piju pivo imaju 19 odsto manje šanse da umru tokom određenog vremenskog perioda od onih koji nisu ni takli kapljicu alkohola.

2. Pijenjem piva možete da smršate!
Ispijanje jakih vrsta piva, kao što su neka belgijska, može da vam pomogne da smršate. Londonski profesor Tim Spektor u svojoj knjizi "Mit o dijeti" navodi da su jaka piva odlična i podstiču rad creva.

3. Pivo pomaže u borbi protiv raka!
Sastojak piva može da pomogne ljudskom telu u borbi protiv raka. u pitanju je ksantohumol, flavonoid koji se nalazi u hmelju. To je antioksidant koji zaustavlja kancerogene enzime.

4. Pivo pomaže da se očuva oštar um!
Studija u magazinu "New england Journal of Medicine" otkrila je da žene koje su pile jedno alkoholno piće dnevno u starosti nisu imale problema sa opadanjem mentalnih sposobnosti.

5. Od piva se ne dobija "pivski stomak"!
Studija na koledžu UCL je pokazala da nema naučnog dokaza o povezanosti između ispijanja piva i dobijanja "pivskog stomaka". "Povezanost između pijenja piva i gojaznosti, ako uopšte postoji je veoma slaba", navodi se u toj studiji.

6. Pivo sprečava da dobijete kamen u bubergu!
Osobe koje umereno piju pivo imaju čak 41 odsto manje šanse da obole od kamena u bubregu, navedeno je u Kliničkom magazinu američkog društva za nefrologiju.

7. Pivo ima manje kalorija od obranog mleka ili đusa!
Nemojte zanemariti činjenicu da je malo verovatno da ćete ikada popiti deset čaša mleka za jedno veče. "Ginis" je objavio statističke podatke koji pokazuju da je teško crno pivo ima manje kalorija od džusa ili obranog mleka.

8. Pivo može da štiti od alchajmerove bolesti!
Ukoliko preterate pivo vas neće zaštititi od toga da se možda nećete sećati šta se dogodilo sinoć u baru. Međutim, nedavna studija je pokazala da ksantohumol, koji se nalazi u hmelju, a koji se koristi za odabir arome piva, može da zaštiti mozak od degenerativnih poremećaja kao što su Alchajmerova i Parkinsonova bolest.

9. Pivo je puno vitamina!
Kome su još potrebni voćni šejkovi? "Ako pravite analizu piva bićete zadivljeni kada otkrijete koliko super hranljive materije ima u njemu", naveo je doktor Stefan Domenig, direktod Zdravstvenog centra Mair u Austriji.

10. Pivo jača ljudske kosti!
Ako popijete čašu ili dve piva dnevno vaše kosti će biti jače. pivo je botato dijetetskim silicijumom, koji je ključan za izgradnju mineralne gustine kostiju. To se navodi u studiji Časopisa za nauku hrane i poljoprivredu.

Nadlanu / izvor:alo

Pogledajte još