SRBI PREŽIVELI HOROR U TUNISU: "Mama hoću da živim!"

Vlada Republike Srbije odlučila je da uputi avion kojim će iz Tunisa biti evakuisani svi naši turisti, koji to budu želeli.

- Bila sam u Tunisu sa mamom i sinom koji ima sedam i po godina. U trenutku napada nas dve smo se sunčale u bašti hotela, a sin je bio sa animatorima na plaži. U trenutku kad su počeli da pucaju, on se uplašio i trčao ka nama vrišteći: „Mama, hoću da živim!“. Bilo je užasno, videli smo leševe i ceo onaj užas – prepričava Jelena Stojanović, turistkinja koja je došla vladinim avionom iz Tunisa.

Ona je istakla da je srpski ambasador u Tunisu, Nikola Lukić, sve vreme posle napada bio sa našim turistima, na čemu mu se posebno zahvalila.

- Takođe, moram da kažem da su i Tunižani bili uz nas, da su jako fin i prijatan narod, i jako mi je žao što ćemo po zlu pamtiti ovo letovanje - priča Jelena Stojanović.

Kako je ministar Ljajić ranije rekao, trenutno se u Tunisu nalaze 444 srpskih turista, a želju da se vrate sa letovanja izrazilo je njih 61.

Teroristi su, u petak 26. juna, napali jedan od hotela u turističkom kompleksu u gradu Sus, 50 kilometara udaljen od prestonice Tunisa u kom je poginulo 39 ljudi.

Odgovornost za taj napad preuzela je ISIL.

- Imamo i jedan paradoks - dok je Vlada poslala avion po tih 60 ljudi, jedna grupa od otprilike isto toliko građana Srbije je otišla za Tunis - navodi Ljajić dodajući da na odluku tih turista država ne može da se utiče.

Izvor: Blic

Pogledajte još