Ministri imali obaveze, sednica parlamenta prekinuta

BEOGRAD, 28. oktobra 2009. (Beta) - Ministri predlagači zakona o smanjenju broja zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi iz različitih razloga u sredu se nisu pojavili pred parlamentom da obrazlože predloge i zbog toga je sednica skupštine prekinuta.

Skupština Srbije nije nastavila rad posle pauze zato što se četiri ministra nisu pojavili iako su, prema rečima predsednice Skupštine Slavice Đukić Dejanović, bili pozvani. Na sednicu su, kako je kazala poslanicima, pozvani ministri Mlađan Dinkić, Milan Marković, Rasim Ljajić i Žarko Obradović.

U Kabinetu potpredsednika Vlade i ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića agenciji Beta je rečeno da su "blagovremeno obavestili kabinet premijera, koji je zadužen za komunikaciju sa predsednicom Skupštine, da ministar pre ponedeljka ne može da dođe i brani pomenute zakone".

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Milan Marković rekao je agenciji Beta da nije dobio poziv za današnju sednicu Skupštine. U Ministarstvu prosvete agenciji Beta je rečeno da je ministar Žarko Obradović bio spreman da dođe na sednicu Skupštine, ali da je iz Generalnog sekretarijata Vlade obavešten da se sednica odlaže za ponedeljak, jer delegacija Vlade Srbije koja je trebala da predstavi zakone "nije u punom sastavu".

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić je tokom dana imao obaveze van kabineta, pa nije siguran da li mu je formalan poziv za sednicu stigao ili ne.

Pogledajte još