OD AUTOMEHANIČARA DO ZVEZDE: Životna priča Džona Njumana

Rođen je u gradu u Jorkširu koji ni na mapi ne može da se pronađe. Kada je imao šest godina, otac je ostavio njega, majku i brata, a Njuman se, čim je zakonski bio dovoljno star odrekao njegovog imena.

- Ne želim da zaradi ni peni na meni i na onome što sam ja stekao. Ostavio nas je da živimo sa funtom za dan – kategorično kaže pevač kada retko govori o ocu.

Kao klinac napravio je improvizovani studio u kući da bi vežbao kao di džej. Puštao je muziku na svadbama i bio prilično nezgodan kao tinejdžer. Priznao je da je svakog petka izlazio samo kako bi se tukao. Imao je problema sa policijom, a u jednom trenutku čak bio i uhapšen, jer je ukrao nekoliko magazina.

Vrlo rano mu je otkriven tumor na mozgu. Na sreću, bio je benigni, ali je morao da mu bude hirurški izvađen.
- Pomislim nekad da bi mogao da mi se vrati, ali opterećivaću se time ako se desi. Sada puno radim i to me čini veoma veoma srećnim. Uz uspeh koji sam postigao, ja sam jedan srećan čovek! – kaže Njumen.

Priznao je da se bori sa viškom kilograma koji su posledica steroida koje je uzimao, a otkrio je i da je zapravo trebalo da postane mehaničar.
- Da ne uvredim mehaničare, ali to nije bio život za mene. Eto, mogao sam još da budem u Jorkširu, da sedim sa ženom i decom, a umesto toga obilazim svet na turneji. Počeo sam da idem na kurs za mehaničare ali sam vreme uglavnom provodio dizajnirajući kola. Posle godinu dana shvatio sma da to nije za mene. Pisao sam stihove, smišljao ideje za pesme. Popravljanje karburatora nekako nije bilo za mene – ispričao je Njumen.

Većina njegovih pesama je o ljubavnim aferama i raskidima. Kaže da su, dok je odrastao, drugovi znali koliko mu smeta ako se neko interesuje za devojku koja se njemu sviđa, pa su ga namerno provocirali.

Umeo je da postane opsednut ljubomorom i mučile su ga sumnje da li ga devojke varaju.
- Pesma “Cheating” je o devojci iz Lidsa sa kojom sam bio i za koju i dan danas sa sigurnošću ne znam da li me je varala ili ne – kaže Njuman koji sam piše i producira sve svoje pesme.

Nadlanu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.