KAKAV MAJSTOR: Barone, srećan ti rođendan!

Uz Gagu Nikolića i Mikija Manojlovića, Predrag Bjelac je najuspešniji srpski glumac u inostranstvu. Igrao je važne uloge u nekoliko hit filmova poput “Hari Poter i vatreni pehar”, “Predskazanje” i “Letopisi Narnije: princ Kaspijan”. U bogatoj filmografiji izdavaja se i pojavljivanje u tri sezone planetarno popularne serije “Bordžije”.

Domaćoj javnosti ostao je u sećanju po ulozi lokalnog krimosa Barona u remek-delu radivoja Andrića “Kad porastem biću Kengur”. Posle diplomiranja na Fakultetu dramskih umetnosti, tokom osamdesetih, igrao je u nekoliko značajnih filmova jugoslovenske i srpske kinematografije i televizije - “Šest dana juna”, “Kako je propao rokenrol” i "Vuk Karadžić”.

Tokom devedesetih živeo je u Pragu, gde se bavio trgovinom i gotovo zapostavio glumačku karijeru. Česima je bilo potrebna skoro decenija da otkriju kakav glumački talenat imaju nadohvat ruke. Početkom novog milenijuma vratio se u srpsku kinematografiju, a paralelno išao na kastinge za velike svetske filmove na kojima je, po pravilu, dobijao uloge. U filmu “Hari Poter i vatreni pehar” tumačio je značajnu ulogu bugarskog čarobnjaka Igora Karkarofa. Pre nekoliko godina adresa mu je ponovo u rodnom Beogradu.

Pogledajte još