Naslovna strana za četvrtak, 29. oktobar

BEOGRAD, 29. oktobra 2009. (Beta) - Dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnju posvećuju ekonomskim temama i porodičnoj tragediji u beogradskom naselju Jajinci.

ALO - Pod naslovom "Stanko Subotić u aferi kokain", o otkriću argentinske policije, američke DEA i BIA o umešanosti kontraverznog biznismena u šverc droge. "Satanski krstovi na groblju!!!", o skrnavljenju grobova u Banatskom Novom Selu.

BLIC - Pod naslovom "Klintonova traži zeleno svetlo za Srbiju" list piše o pritisku SAD na Holandiju. O tragediji u Jajincima "Ubio sina i ženu, pa sebe". "Država firmama oprosti više poreza nego što naplati", navodi ministarka finansija Diana Dragutinović.

VEČERNJE NOVOSTI - List prenosi ispovest bivše predsednice Republike Srpske Biljane Plavšić "Željna sam sunca i vazduha". List prenosi i intervju s britanskim ministrom diplomatije Dejvidom Milibandom: "Srbiji je bilo dosta pritisaka". "Ubio sina, ženu, pa sebe", o tragediji u Jajincima.

GLAS JAVNOSTI - Pod naslovom "Krivi su jer govore istinu", o hapšenju osnivača listova Kurir i Glas javnosti Radisava Rodića i bivšeg glavnog urednika Glasa javnosti Slavoljuba Kačarevića. "Osuđujemo divljanje vlasti", naslov je intervjua sa zamenikom predsednika Srpske napredne strane Aleksandrom Vučićem.

DANAS - "Srbija ostaje bez HRT-a", o najavama iz Republičke radiodifuzne agencije da će biti zabranjeno emitovanje televizijskih kanala iz regiona. O privilegijama narodnih poslanika: "Poslanicima i učenje engleskog besplatno".

KURIR - O hapšenju Radisava Rodića i Slavoljuba Kačarevića - "Nisu hteli da ćute".

POLITIKA - Izjava ministarke finansija Diana Dragutinović pod naslovom "Nije nestalo 130 milijardi dinara". O uslovima za rad i učenje u srpskim školama "Sjaj i beda srpskih škola".

PRES - "Ubio bivšu ženu, sina, pa sebe!", o tragediji u Jajincima. "Joca nudi nagodbu?!", list piše da je Sreten Jocić, osumnjičen za naručivanje ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanica, spreman za nagodbu.

PRIVREDNI PREGLED - "Dva secnarija za ruski kredit?", o pregovorima o ruskom kreditu za Srbiju. koji danas počinju u Moskvi. "Preko CEFTA do Unije", o efikasnijoj primeni CEFTA sporazuma.

Pogledajte još