NEMA IZGOVORA: Vežbe koje garantuju dobru formu, a potpuno su BESPLATNE!

0

Teretana je skupa, nemam opremu a ni dovoljno vremena…stop sa izgovorima! Ove vežbe svako sebi može da priušti.

Postoji bezbroj načina za vežbanje koji ne iziskuju novac. Takođe, lepo je vreme, a parkovi i staze za trčanje su idealni za vežbanje. Pored toga, vežbanje na otvorenom poboljšava raspoloženje.

HULA HOP

Setite se, bio nam je vrlo zabavan kada smo bile devojčice. Zašto tako ne bi bilo i sada?

Odaberite neki u omiljenoj boji, obucite najkraći šorts i majicu koje imate, pustite neki latino-house miks, i zabava može da počne! Pored osećaja za ritam definisaćete i struk.

JOGA

Drevna disciplina koja garantuje vedar duh, razgibanost i osećaj mira.

Ukoliko shvatite da vam odgovara, svakako bi trebalo da se odlučite za jedan od joga centara gde ćete vežbati sa učiteljem barem jednom sedmično, a do tada, možete vežbati i od kuće, uz video klipove sa instrukcijama.


TRČANJE

Ovo je sport za koji vam treba najviše volje da se pokrenete, ali kada se jednom odlučite i počnete sa trčanjem, to će vam postati navika bez koje se ne može.

Za početak kombinujete trčanje i brzi hod dok ne uđete u formu. Najbitnije je da osluškujete svoje telo i poštujete svoje granice izdržljivosti.

5 TIBETANACA

Podvrsta joge koju su osmislili monasi sa Tibeta.

Fantastične vežbe koje možete raditi u svom stanu, ili na otvorenom. Rade se ujutru, prvo u kratkim serijama, a potom se tempo pojačava.

Ljudi koji ih praktikuju tvrde da su odlične za podizanje energije koja ne napušta tokom celog dana, doprinose stalnom stanju budnosti, i jednostavno vam ne dozvoljavaju da klonete tokom dana.


VIJAČA

Još jedna zanimacija iz školskih dana.

Sa vijačom možete vežbati u svom stanu, uz neku dinamičnu muziku, ali takođe možete izaći u prirodu, na trim stazu, obližnje igralište…

Vijača je delotvorna gotovo koliko i trčanje, jer pri preskakanju se aktiviraju svi mišići. A kada uđete u “fazon” možete je preskakati dok trčite.

VEŽBANJE NA OTVORENOM

Park, reka, šuma, staza za trčanje? Sve vam je ovo dostupno, i to potpuno besplatno!

Fitnes parkovi su popularni širom planete, pa tako i kod nas. Sprave su slične onima iz teretane, a na vama je samo da okupite drugarice i bacite se na vežbanje.

FITNES U STANU

Dobro, zašto su Sindi Kraford i Lokica snimile onolike kasete kad ih niko ne sluša?

Šalu na stranu, ukoliko imate radne navike, lako ćete zavoleti i kućni fitnes.

Potrebna vam je samo jogi prostirka (može i peškir za plažu).Foto: yay images

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.