10 stvari o njoj niste znali o Debi Hari

0

Pevačica grupe "Blondi" Debi Hari, sedamdesetih bila je ikona stila pank ere. Iz kuće je sklonila fotografije iz mladosti, da je ne podsećaju koliko je ostarila. Danas slavi 70. rođendan!

1. Pravo ime čuvene Blondi je ustvari Anđela Trimbl.

2. Pre nego što se pridružila grupi “Blondie”, Debi Hari je radila kao sekretarci u njujorškoj kanceraliji radija BBC, radila je kao sekretarica, plesačica i Plejboj zečica.

3. Magazin “People” je 2007. godine uvrstio u listu “100 najlepših ljudi sveta koji imaju preko 60. godina”

4.Debi Hari je bila prijateljica sa Endijem Vorholom, koji je nacrtao njen portret na Amigi (jednom od prvih kompjutera), na pres konferenciji 1985. godine na kojoj je lansiran Komodorov Amiga.

5. Blondie su bili na turneji sa Igijem Popom 1977. Debi Harije je takođe objavila obradu njegovog singla 'Ordinary Bummer' za tribjut album 'We Will Fall' iz 1997. Takođe, snimila je 1990. i duet sa njim – pesmu Kola Portera 'Well, Did You Evah!'.

6. Ona je bila dobra prijateljica devojke Sida Višsa iz Seks Pistolsa

7. Debi Heri je potvrdila da je zatezala kožu lica.
– Da, imala sam fejslifting pre nekoliko godina. Zašto da ne? To pruža mogućnosti da se osetiš mlađe. Više ne želim da se krijem, rekla je

8. Hit singl “Call Me”, nominovan za nagradu Gremi, Blondie su snimili u saradanji sa italijanskim tekstopiscem/producentom Đorđom Moroderom, koji je radio i na nekim od najvećih hitova Done Samer. Pesma se nikada nije pojavila na albumu Blondie, ali je bila saundtrek filma “Američki žigolo”.

9. Debi Hari je 1983. igrala na Brodveju sa Endijem Kaufmanom u komadu sa temom rvanja “Teanck Tanzi”. Predstava je doživela i premijeru i poslednje izvođenje u jednoj večeri. Kasnije te godine, Harijeva se pojavila u velikom hitu “Videodrom”.

10. Prva grupa Debi Hari je bila folk rok grupa The Wind In The Willows. Nakon toga, ranih sedamdesetih, pridružila se ženskom triju The Stilettos. Tada je upoznala Krisa Stajna (bekap gitaristu benda), koji se posle pridružio Blodnie i postao njen dečko.

Foto: Printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.