Jako je lako: 5 PRAVILA PAKOVANJA za odmor iz snova

Čak i ako imaš jako malo vremena za spremanje na put, imaj na umu da pakovanje treba da se odvija planski, a ne po sistemu "ubacujem šta mi padne pod ruku".

Nega i higijena

Kupi veći neseser sa dosta pregrada i u njega stavi sve što će biti potrebno tokom puta: četkica za zube i pasta, sapun za lice, kupka, šampon, tuferi...
Radi ekonomičnosti, preporučuju se mini pakovanja. Ukoliko putuješ avionom, ne zaboravi da pakovanja od 100 ml ne mogu biti u ručnom prtljagu.

Garderoba - kombinacije

Obavezno pogledajte vremensku prognozu za dane koje ćeš provesti na putovanju. S tim u vezi, pripremi kombinacije za šetnju, izlazak, sastanke...Biraj komade koji se dobro kombinuju, po mogućstvu one koje nije potrebno peglati, za slučaj da u smeštaju nema pegla.

Veš

S obzirom da ćeš dosta vremena provesti u putu i šetnji, spakuj veš i čarape od prirodnih i kvalitetnih materijala. Isto važi i za obuću, umesto nove koja može biti neudobna, bolje ponesi već nošenu i udobnu obuću. Ne zaboravi kupaći kostim, čak i ako ne ideš na more, pošto većina hotela/hostela u svom sklopu ima i SPA centar.

Veličina kofera

Mnogima se desilo da spakuju kofer "pod konac", ali da pred odlazak shvate da nemaju gde da spakuju sve što su kupili. Ili ostavi prostora u koferu, ili spakuj platnenu torbu.

Tehnika

Nemoj zaboraviti punjače/rezervne baterije za mobilni telefon, fotoaparat, laptop...
Raspitaj se kakve su utičnice (na primer, u Italiji su sa tri rupice, a ne sa dve kao kod nas), da li u apartmanu/hotelu na raspolaganju imaš fen, peglu.

Tek na kraju čekiraj sve, a onda dodaj stvari shodno svojim navikama na odmoru: da li voliš da se šetaš, izležavaš, izlaziš, sunčaš...

Pogledajte još