Kao pre 20 godina: Hiljade građana pozdravilo BOGOVE KOŠARKE ispred Skupštine! (VIDEO)

Proslava atinskog zlata iz 1995. godine počela je još u 2o sati u Skupštini grada svelanom Akademijom na kojoj su osim košarkaša prisustvovali i mnogobrojni tadašnji funkcioner Košarkaškog saveza Jugoslavije, novinari i fotoreporteri.

Od 12 veličanstvenih iz te ekipe odazvali su se svi igrači sem Zorana Savića, Vlada Divca i Dejana Bodiroge koji su bili sprečeni da dođu, kao i tadašnji asistent selektora Dušana Ivkovića, Željko Obradović.

Igrači su jedan po jedan izlazili na teraasu jedan po jedan a građani su aplaudirali svako ponaosob i uzvikivali njegovo ime. Najpre su prozvali trojicu koja nisu tu, Divca, Bodirogu i Savića kao i Željka Obradovića, a onda su redom izlazili: Berić, Obradović, Sretenović, Rebrača, Tomašević, Koturović, Danilović, Paspalj i Đorđević

Uvek ste bili uz tim, uvek ste bili uz nas, vaša podrška je najvažnija- rekao je selektor Dušan Ivković.

Uzeo si trofej Paspalje” orilo se iz hiljade grla, a onda je kapiten ekipe izašao:

Ko bi rekao da je prošlo 20 godina. Hvala vam puno jedan od najlepših momenata koje čovek može da doživi – rekao je Paspalj.

Podsetimo, selekcija tadašnje Jugoslavije je posle četiri godine sankcija prvi put izašla na veliku scenu i stigla do zlatne medalje na Eurobasketu.

Izvor: Telegraf/ nadlanu

Pogledajte još