7 razloga zašto "IZVLAČENJE" nije VALIDNA kontracepcija

1. Strašno je neefikasna
Od sto žena koje se oslanjaju na prekid snošaja, svake godine njih četiri će da zatrudne. I to ako svakog puta obave sve kako treba, tj. ako partneru ni jednom ne "pobegne", što iziskuje savršenu samokontrolu. A suzdržavanje nije baš osobina ljudi koji upravo doživljaju orgazam. To bi značilo da je sigurnost 96 odsto, a poređenja radi, kod pilule je 99 odsto.

2. Nije sve u spermi

Preejakulat, odnosno tečnost koja izlazi iz penisa tokom seksa takođe sadrži spermatozoide.

3. A šta je s maratonima

Ionako mala efikasnost prekidanja snošaja još je manja ako imate seksualne odnose više puta zaredom. Spermatozoidi zaostanu u mokraćnom kanalu muškarca, pa ako se odlučite za reprizu veća je verovatnoća da će ti sprematozoidi da završe tamo gde ne biste hteli.

4. Ko će sve to da obriše

Čak i ako ste na piluli ili spirali, izvlačenje je jednostavno nepraktično. Ili, da budemo tačniji odvratno. Lepljiva, ljigava i ne baš mirisna sperma može da završi svuda.

5. Prepuštate kontrolu

Svaka žena koja se odluči na ovakvu metodu ima veliko poverenje u partnerovu samokontrolu i volju da izvuče penis na vreme i veruje mu da će da bude dovoljno odgovoran i oprezan da bi svakog puta uspeo. Ukratko, dobrobit svog tela dajete muškarcu.

6. Bolesti

Jedina kontracepcija koja pruža zaštitu od veneričnih bolesti je kondom. Koliko god to vama ili partneru teško palo.

7. Seks na jednu noć vam je zabranjena zona

Popili ste koju ili ste se jednostavno odlučili da se zabavite, sami ste i razmišljate da onog zgodnog frajera pozovete kući? Ne, ako se oslanjate na prekid snošaja. Pogledajte već navedene razloge i razmislite da li želite da o vašoj budućnosti odlučuje lik kojeg ste tek upoznali i kojem možda ne znate ni prezime, a kamo li koliko može da se kontroliše ili da li ima kakvu bolest.

Nadlanu / izvor: hot.net.hr

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.