POPILI STE MNOGO ZA VIKEND: Ovo su naučne metode da se oslobodite mamurluka prvog radnog dana

0

Burna noć i koja čašica više definitivno su znak da će vas sledećeg jutra dočekati glavobolja iz pakla. Na sreću svih onih koji vole da “cugnu”, stručnjaci su se pozabavili ovim problemom. Lek protiv mamurluka leži u dve ključne stvari.

Psiholozi sa Univerziteta u Viskonsinu otkrili su dve stvari koje su naučno dokazano najbolje rešenje za mamurluk.

Pre svega, ne treba da se “nalivate” vodom, jer alkohol u vašem organizmu blokira hormone koji daju znak bubrezima koliku količinu vode možete da izbacite prilikom mokrenja, tako da će ona samo proći kroz njih.

Ono što treba da uradite da pobedite mamurluk jeste da pijete zdrava “sportska” pića, i pojedete toplu pileću supu.

Ove dve stvari pružiće vašem organizmu potrebnu količinu soli, šećera i vode.

Stručnjaci objašnjavaju da su hidratacija i niska količina šećera u krvi ono što čini da se osećate užasno tokom mamurluka. Jetra u tim trenucima nije u mogućnosti da vam obezbedi potrebnu glukozu jer je zauzeta detoksikacijom alkohola.

Takođe, ono što je dobro unositi jesu meso i pileće pečenje koji sadrže vitamin B, koji je podjednako potreban vašem organizmu kao i so.

So omogućava bubrezima da absorbuju vodu, dok šećer pomaže jetri koja nije u mogućnosti sama da proizvodi glukozu.

Lekari kažu da isti enzim koji jetra koristi za pročišćavanje od alkohola, proizvodi potrebnu glukozu, tako da će B vitamin povećati korist tog enzima i pomoći u procesu detoksikacije i kod nivoa šećera u krvi.

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.