ODLAZAK MILJENIKA ŽENA: Po čemu ćemo pamtiti Varufakisa

0

Harizmatični profesor ekonomije danas se nalazi na naslovnicama mnogih svetskih magazina jer je podneo ostavku na mesto ministra finansija Grčke "da bi olakšao premijeru Aleksisu Ciprasu pregovore sa stranim poveriocima".

Ovo je samo jedna od njegovih izjava koja je podigla prašinu a evo stvari po kojima ćemo pamtiti grkog ministra finansija.

1. Davao izjavu sa kacigom na glavi

Varufakisov opušteni način odevanja, odsustvo kravate i činjenica da ne uvlači košulju u pantalone, a sakoe ostavlja raskopčanim, učinili su da postane miljenik žena. Ipak, intervju koji je odrradio sa kacigom na glavi u običnoj sivoj majci, šokirao je sve.

2. Na pregovore sa britanskim ministrom finansija došao je kao pravi bajker

Varufakis je na sastanak sa britanskim ministrom finansija Džordžom Osbornom došao u bajkerskom autfitu: kožnoj motociklističkoj jakni i čizmama. Vođa mora da se razlikuje.

3 Pokazao srednji prst Nemcima

Iako Varufakis tvrdi da je snimak montiran, nemački mediji tvrde da je grčki ministar lažov i da se na videu jasno vidi kako pokazuje srednji prst Nemcima.

4.Oladio predsednika evrozone Jeruna Dajselbluma

“S ovim nevešto sastavljenim odborom nemamo nameru sarađivati. Hvala vam”, rekao je, sada već bivši, ministar finansija nakon konferencije.

Foto: Printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.