MALA ŠKOLA PAKOSTI: 10 načina da izludite kolegu koji vas nervira

Kada vam u radno okruženje dospe osoba za koju se neizbežno zapitate "Sa kog si ti drveta pala? I kako si, dođavola, našla put do ovde?" vreme je da se okrenete ovim metodama.

1. Dođite pre svih i zalepite providni selotejp na optiku njenog miša.
Trebaće joj barem pola sata da skonta u čemu je problem.

2. Spremajte hranu u mikrotalasnoj
tako da cela kancelarija miriše na vašu hranu. Neki kupus ili nešto slično.

3. Svakog dana donesite neku sitnicu nekom od drugih kolega.
Bez razloga, samo onako. Osobi koja vas muči će ovo smetati, al neće smeti ništa da kaže, a pozitivno će uticati na vaše odnose sa drugim kolegama

4. Na svaku njihovu kritiku se osmehujte blaženo,
kao da imate potres mozga, a kad poludi i pita šta vam je, recite da ne znate o čemu priča.

5. Ne razumem tehnika:
Ovo može da pali samo neko vreme, ali dovodi ljude do ubilačkog besa. Kad god osoba koju ne volite ima zahtev koji ne želite da ispunite, sačekajte pola sata, pa odgovorite preko maila "Ne razumem na šta tačno misliš / Kako zamišljaš da se to izvede / Ne shvatam u čemu je problem".

6. Ponavljajte sve što kaže u formi pitanja.

"Jesi li video šta sam ti tražio"
"Jesam li video šta si mi tražio?"
"Poslao sam izveštaj pre dva sata."
"Poslao si izveštaj pre dva sata?"
Verujte, razmišljaće o tome da li sme da upotrebi makaze.

7. Modni kritičar

Ako napadno i negativno komentariše odeću svakome u firmi, vi obucite najužasniju kombinaciju, sa puno boja i onda kad prokomentariše kako izgledate "apsolutno odvratno" recite da vam je rođak sa posebnim potrebama/mala sestričina/slepi prijatelj to napravio i kako je užasna osoba što tako komentariše. Osećaće se veoma loše.

8.Upadač u reč

Ne sećate se kada ste poslednji put završili rečenicu? Vratite istom merom. Glasno, ubeđeno i autoritativno. Čak i kad nemate pojma o čemu priča, a posebno kad vi želite da pričate o potpuno drugoj temi. Poludeće, a ako odreaguje, delovaće kao da vas napada.

9. Kolega sveznalica

Ako ste dobili velikog klijenta, on je mogao da dobije većeg, ako ste išli na planinarenje, on zna bolje jer se penjao na Mont Everest, ako ste spremili nudle, on zna tajnu da budu savršene. Najbolji način da ga iznervirate? Sedite, smeškajte se ili nasmejte svemu što kaže, povlađujte mu "Da, naravno da je tako..." i onda uradite na svoj način.

10. Baš onako najbolji dasa

Ma znate tip, kad uđe u prostoriju žene ovlaže, a muškarci se osećaju kao mlakonje, on bi jednim pogledom sredio Džordža Klunija, zaveo sve modele Viktoria Sikreta. No, samo jedan mali zloban ubod će ga izduvati kao balon. "Suuuper ti stoji... samo, da nisi malkice predebeo za taj model?" ili neki sličan napad na njegov ego će garantovano upaliti.

Male pakosti neće oterati iritantnu osobu, niti će rešiti vaš problem sa njom, ali ćete sigurno naći malu satisfakciju u tome da ih nervirate makar malkice. No, ne želite da se cela stvar pretvori u rat, tako da, ako ikako možete, sedite i razgovarajte sa kolegom, možda i nađete put do uzajamnog razumevanja.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.