PARIZ U BEOGRADU: Zašto morate posetiti Art Fusion Project

Pariz, svetski centar umetnosti, slikarstva, vajarstva, fotografije, pozorišta, filma, dizajna, mode, arhitekture i muzike, prirodno se nametnuo kao inspiracija za ovogodišnji, peti po redu, Art Fusion, nakon uspešno organizovanih multimedijalnih izložbi na temu Njujorka, Moskve, Londona i Heroja.

U fotografskom izlaganju na temu Pariz posetioci imaće priliku da vide dela Nebojše Babića, Miše Obradović, Saše Vatković, Milice Tepavac i Aleka Živkovića, kao i foto-kolaž Aleksandre Popović. Cile Marinković predstaviće svoju vezu između Srbije i Francuske, a njegova ćerka Danica Marinković (Dana Maar) izložiće svoje radove. Svetlana Filipović prezentovaće slikanje na staklu, a. Ivan Čabrić skice unutrašnjeg dizajna francuskih salonskih apartmana.

Modne ilustracije na ovu temu radila je Milena Čvorović, dok su Sara Blam Bradić i Ružica Ristić spremile kostimsko - pozorišni kutak sa predivnom skulpturom “Ooh la la”.

U modnom segmentu se predstavlja poznati srspki dizajner Igor Todorović koji je kolekciju haljina poslednje linije posvetio visokoj modi Pariza.

Raskošni nakit inspirisan Francuskom predstaviće Dijana Sinanović.

Cilj AFP projekta je predstavljanje i podrška umetnicima koji će u ovom konceptualnom izlaganju dočarati uticaj francuske na srpsku umetnost kao i promocija srpsko-francuske ekonomske, istorijske i kulturne veze.

Iza AFP-a stoji pozorišna rediteljka Sanja Beštić koja je u poslednjih deset godina izgradila uspešnu umetničku karijeru u Njujorku.

(old_image)

Pogledajte još