ŽENE, OVO NISTE ZNALE: Ovo su najprljaviji proizvodi u vašoj kozmetičkoj torbici

KOREKTOR

S obziom na to da se stvarno često koriste, da dodiruju bubuljice, a u većini slučajeva i prste - korektori su jedan od najprljavijih proizvoda.

Savet: Svakih nekoliko dana vrh korektora prebriši maramicom, a ako ima aplikator - isperi ga s malo sapuna i dobro osuši.

Korektori u stiku mogu trajati i do 2 godine, a oni kremasti trebali bi se baciti za 6 meseci od otvaranja.

MASKARA

Drugi najprljaviji make up proizvod je maskara. Četkica se stalno vadi iz tubice pa u nju lako ulaze bakterije. Znamo da to ne želiš da čuješ ali maskaru bi trebala menjati svaka 2 do 3 meseca.

PUDER

Zatvorena bočica pudera može trajati i nekoliko godina, pogotovo ako se pravilno čuva, ali nakon što se otvori, najbolje je baciti je nakon 6 meseci. Čak i ako oznaka na bočici kaže da je rok trajanja 12 meseci, budi svesna činjenice da je puder koji svakodnevno koristiš već pun bakterija. Varijante s pumpicama najbolje se bore protiv prljavštine.

PUDERI I RUMENILA U KAMENU

Proizvodi poput pudera i rumenila u kamenu zaista mogu trajati godinama. Jedino je pravilo da ih uvek dobro zatvaraš nakon upotrebe i da redovno pereš četkice kojima ih nanosiš na lice.

AJLAJNER ZA OČI

Baš kao i maskare, ajlajneri su pravi mamac za prljavštinu pa ih treba menjati svaka 3 meseca.

RUŽ ZA USNE

Ruževi su zaista dugotrajni pa ih u svojoj kozmetičkoj torbici možeš imati i do 18 meseci. Naravno, sve zavisi o proizvođača i sastojaka. Znaćeš da se ruž pokvario kad primetiš promenu u boji ili mirisu ili kad postane tvrđi nego što je bio.

Izvor: Index.hr

Pogledajte još