5 skrivenih istina o ženama, seksu i orgazmu

1. I žene mogu ejakulirati

Baš kao i muškarci i žene mogu ejakulirati tokom strastvenog seksa ispraćenog orgazmom. Nije reč o vaginalnom iscetku već o prozirnoj, retkoj tečnostii koja varira od nekoliko kapi do poprilične količine, a koju telo luči snažnim nadražajem G tačke.

2. Leva strana je najbolja za ženski orgazam

Istraživanja su pokazala kako na klitorisu postoji mesto koje najjače reaguje na nadražaj.

Ono se nalazi na gornjem, levom delu pa tokom takozvane kašika poze u seksu u kojoj oba partnera leže na boku ženama najviše odgovara da leže na levoj strani.

3. Orgazam zavisi od menstrualnog ciklusa

Hormoni su zaista neobična i zanimljiva stvar, a vežu se i za seksualne potrebe žene. Najjača želju za seksom žene će osetiti vrlo brzo nakon menstruacije, kada je nivo hormona najviša, odnosno za vreme ovulacije.

Reč je o prirodnom nagonu čija je posledica reprodukcija. Tokom tog razdoblja žena je muškarcima najprivlačnija.

4. Žena može doživjeti orgazam bezbroj puta

Za razliku od muškaraca koji nakon ejakulacije doživljavaju kraće ili duže stanje mirovanja, bez erekcije, ženama odmor nije potreban.

Naime, u pravom položaju u kojem je najjače stimulisana G tačka žena može doživeti jedan orgazam za drugim i tako nebrojeno puta.

5. Orgazam ne gubi na snazi s godinama

Ako ste se našli u situaciji da komentarišete kako je vaš seksualni kapacitet i apetit manji nego pre desetak godina, varate se. Naučnici su potvrdili kako seksualni apetiti nikada ne slabe, pa čak ni u trećoj životnoj dobi.

Razlog zbog kojeg seksualni apetiti splašnjavaju je izostanak istog. Dakle, što se češće seksate, to će nagon i strast biti jača.

Izvor: zadovoljna.hr

Pogledajte još