Ne mislim na reizbor, zanima me izlazak iz krize

BEOGRAD, 29. oktobra 2009. (Beta) - Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić izjavio je da ne razmišlja o predstojećoj skupštini i eventualnoj kandidaturi za reizbor na funkciju, jer mu je prioritet da "crno-beli" izađu iz krize igre i rezultata.

"Meni skupština trenutno nije bitna, već želim da ekipa igra što bolje. Prvo je potrebno da stvari na terenu izgledaju kako treba, a za izlazak iz rezultatske krize potrebno je određeno vreme. Svakog dana razgovaramo sa ekipom i stručnim štabom i verujem da ćemo uspeti da izađemo iz krize", rekao je Đurić novinarima u Beogradu.

Izborna skupština Partizana trebalo bi da se održi 21. decembra, a još je neizvesno ko će se kandidovati za funkciju predsednika i ostala rukovodeća mesta.

"Sve će biti jasnije nakon što Upravni odbor kluba odredi kriterijume koji su potrebni da bi se neko kandidovao. Upravni odbor je taj koji kasnije određuje i predsednika skupštine. Bilo bi neozbiljno da ja sada pričam o tome koliko će biti kandidata za funkciju predsednika kluba", kazao je on.

Đurić je rekao i da još ne razmišlja o podnošenju nove kandidature, ali da želi da pomogne klubu.

"U svakom slučaju imam i želju i volju da pomognem Partizanu, ali kao što sam već rekao, moramo prvo da izađemo iz rezultatske krize", naveo je on.

Kao jednog od mogućih protivkandidata Đuriću na skupštini mediji su pominjali bivšeg reprezentativca Savu Miloševića, za kojeg je Đurić rekao da je "veliki čovek i Partizanovac".

Nakon devet odigranih kola u Jelen Super ligi, Partizan zauzima drugu poziciju na tabeli sa četiri boda manje od Crvene zvezde.

U Ligi Evropa "crno-beli" su zabeležili sva tri poraza, a juče su u četvrtfinalu kupa pobedili drugoligaša Proleter iz Novog Sada sa 2:1 golom u 84. minutu.

Pogledajte još